Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii din Constanţa, în lupta împotriva codului roşu

ro

30 Jan, 2014 00:00 1857 Marime text
Autorităţile locale au fost ieri în alertă, odată cu emiterea avertizării cod roşu de viscol şi ninsori.
În Cernavodă, utilajele de deszăpezire au fost în teren dis-de-dimineaţă. Încă de la ora 10.00, ningea abundent în oraş. Pe parcursul întregii zile, edilul Gheorghe Hânsă şi viceprimarul Suliman Ecrem s-au deplasat în zonele din oraş cu risc de înzăpezire.
Un număr de şase buldoexcavatoare, trei maşini cu lame şi cinci freze au acţionat pentru a preveni blocajele rutiere pe arterele principale din oraş. Încă de la primele ore ale dimineţii, cei 75 de angajaţi ai Gospodăriei Comunale se aflau în teren pentru a înlătura zăpada de pe trotuare, din parcuri şi din curţile unităţilor de învăţământ.

Şi localnicii din Băltăgeşti, comuna Crucea au primit ajutor din partea autorităţii locale încă de la primele ore ale dimineţii.
Potrivit primarului comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, până în jurul orei 13.00, echipele Primăriei şi cele ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri au intervenit pentru desfundarea tronsonului, însă din cauza viscolului, la ora 16.00, a fost luată decizia închiderii drumului. Şeful autorităţii locale a menţionat că persoanele vârstnice din Băltăgeşti au fost aprovizionate cu lemne de foc. De asemenea, maşinile de aprovizionare au pătruns în localitate fără probleme până ieri, la ora 13.00. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, menţiona ieri că sunt pregătiţi să intervină în orice moment în cazul unor situaţii de urgenţă.
 
Gheorghe Chirciu - „La Primărie se face permanenţa pe timpul nopţii”

În comuna Oltina, primarul Gheorghe Chirciu preciza ieri, după ora 15.00, că ninge abundent şi zăpada este viscolită. „În aceste momente nu mai intervenim cu utilajele. Aşteptăm să se oprească viscolul pentru a putea curăţa drumurile comunei”, explica şeful autorităţii locale, afirmând că sunt pregătiţi să intervină la orice oră pentru deszăpezire. „La nivelul Primăriei este în continuare operaţional Comandamentul de iarnă. Medicul este permanent la dispensar. La Primărie se face permanenţa şi pe timpul nopţii”, a declarat ieri primarul Gheorghe Chirciu.
 
Un nou-născut, rămas înzăpezit între Dobromir şi Şipote
 

La Dobromir situaţia este sub control, susţinea ieri primarul Eugen Iliescu. Potrivit acestuia, autoritatea locală a făcut ieri faţă unor acţiuni mai puţin obişnuite. Astfel, un nou-născut şi familia sa au fost scoşi din nămeţi. Potrivit primarului Eugen Iliescu, maşina unei familii, care se deplasa cu un nou-născut de la Spitalul Medgidia la Văleni, a rămas înzăpezită între localităţile Dobromir şi Şipote. Cei de la Drumurile Judeţene au reuşit să intervină, familia fiind transportată în cel mai apropiat punct şi anume la cariera de la Şipote, unde primarul Eugen Iliescu s-a ocupat personal astfel încât nou-născutul, dar şi familia sa, să aibă parte de toate condiţiile. Un alt caz, rezolvat de această dată de autorităţile din Dobormir, a fost al unui copil de doar două săptămâni, care a fost transportat cu maşina Primăriei din satul Lespezi la Spitalul Băneasa, pentru a primi tratament de urgenţă.

Primarul Eugen Iliescu a precizat că cei de la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri le-au pus la dispoziţie un buldoexcavator care a acţionat ieri între localităţile Dobromir şi Băneasa. „Suntem pregătiţi să intervenim în cazul unor noi urgenţe, sperăm însă ca lucrurile să se liniştească”, declara ieri şeful autorităţii locale.
În comuna Mihail Kogălniceanu ningea ieri abundent. Şefa autorităţii locale, Ancuţa Belu, preciza că sunt pregătiţi să intervină în caz de urgenţă. „Astăzi ne-am confruntat cu un singur caz. O ambulanţă a rămas înzăpezită în satul Piatra, care aparţine administrativ de Kogălniceanu. A fost o misiune dificilă, întrucât în zonă erau mai multe maşini blocate. Cei de la Drumurile Judeţene au reuşit însă să scoată ambulanţa din nămeţi”, a explicat şefa autorităţii locale.
 
„Le dau nota 10 celor de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri!”
 
Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, declara ieri că în interiorul comunei se circulă bine. De asemenea, pe drumul judeţean dintre localităţile Medgidia şi Peştera traficul se desfăşoară fără probleme, susţinea şeful autorităţii locale. „Se circulă excelent pe drumul judeţean. Este deszăpezit!Două utilaje intervin din oră în oră pentru curăţarea tronsonului. Le dau nota 10 celor de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri! Sunt plăcut surprins! Aprovizionarea magazinelor s-a făcut astăzi (n.r. ieri) fără probleme”, a precizat primarul Valentin Vrabie. Amintim că, în urmă cu trei zile, şeful comunei Peştera era decis să intervină cu propriile utilaje pentru curăţarea drumului judeţean, declarându-se nemulţumit de faptul că reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri nu intervin pentru deszăpezirea acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii