Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Pecineaga a atras aproximativ 30 de milioane de lei de la Guvernul României

ro

28 Jan, 2013 22:55 2835 Marime text
Pecineaga_primar_Lili_Pislaru.jpgComuna Pecineaga a atras bani frumoşi de la Guvern. În luna septembrie a anului trecut, primarul Lili Pâslaru a solicitat Executivului fonduri de aproximativ 30 de milioane de lei pentru amenajarea reţelei de apă, de canalizare şi a drumurilor din comună. Toate cele trei proiecte au fost aprobate de Guvernul Ponta. Cum a fost posibil acest lucru? „Am întrunit toate condiţiile cerute de Hotărârea de Guvern numărul 577. Ca urmare toate cele trei proiecte au fost declarate eligibile atât din puncte de valoric cât şi tehnic", a explicat primarul Lili Pâslaru.

Şeful autorităţii locale a precizat că pe data de 8 ianuarie, s-a încheiat licitaţia privind proiectarea tehnică şi execuţia proiectului „Reabilitare şi modernizare drumuri de interes local din comuna Pecineaga, judeţul Constanţa". La licitaţie a fost depusă o singură ofertă. De asemenea, a fost anunţat şi câştigătorul care se va ocupa de reabilitarea şi modernizarea de drumuri în comuna Pecineaga. Este vorba de asocierea de firme SC Autoprima Serv SRL, SC Comprest Util SRL şi SC Vamig SRL. Primarul Lili Pâslaru a menţionat că proiectul finanţat cu bani de la Guvern prevede asfaltarea a 21,7 kilometri de drum de pământ şi de piatră, valoarea acestuia fiind de 12.557.824 lei. Potrivit şefului autorităţii locale, lucrările la drumuri ar trebui să înceapă în perioada martie-aprilie.

Lucrările la apă şi canalizare, în licitaţie

În privinţa reţelei de apă şi a sistemului de canalizare, potrivit primarului Lili Pâslaru, licitaţiile publice se află la această dată în plină desfăşurare.

Astfel, pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrării „Construcţie sistem de canalizare şi staţie de tratare a apelor uzate în comuna Pecineaga, judeţul Constanţa", valoarea estimată a cheltuielilor este de 7.880.857 lei, iar licitaţia va avea loc în data de 7 februarie.

În schimb, pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Pecineaga, valoarea estimată a proiectului este de 7.577.969,50 lei, iar licitaţia este programată să se desfăşoare în data de 8 februarie.

Primarul Lili Pâslaru a explicat că cele trei proiecte se vor realiza într-o ordine firească. Ca atare, mai întâi vor debuta lucrările la reţeaua de apă şi la canalizare, urmând ca mai apoi să fie reabilitate drumurile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii