Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Ovidiu susţine educaţia şi competitivitatea. Burse de performanţă pentru elevi şi profesori

ro

20 Dec, 2019 00:00 2424 Marime text

Şi în acest an, în cadrul proiectului „Investim în performanţă“, iniţiat de primarul George Scupra, au fost oferite bursele de merit pentru performanţele şcolare obţinute de elevii şi profesorii din oraşul Ovidiu în valoare totală de 76.800 lei.
 
„Suntem mândri de copiii oraşului nostru! Am încercat în fiecare an să investim din ce în ce mai mult în educaţia lor, am investit în şcoli pentru a crea un mediu la standarde care să ofere un confort în actul educativ, am organizat evenimente specifice vârstei lor, dar şi evenimente culturale care să le deschidă drumul spre cunoaştere şi performanţe şcolare. Îi felicit pe ei, pe profesori şi nu în ultimul rând pe părinţii lor, care sunt convins că fac eforturi,  pentru a-i sprijini în obţinerea acestor rezultate“, a declarat primarul George Scupra.
 
Plafonul după care sunt acordate bursele sunt: pentru media generală între 9 şi 9,49, fiecare elev va primi câte 200 de lei, pentru media generală între 9,50 şi 9,99, câte 300 lei, iar pentru media generală 10 - câte 500 de lei.
 
De asemenea, elevii vor fi răsplătiţi şi pentru premiile obţinute la olimpiadele judeţene şi naţionale. Cei clasaţi pe locul I vor primi câte 300 lei, pentru locul II – câte 200 lei, iar pentru locul III – câte 100 de lei. Astfel, se acordă burse în valoare de 76.800 lei.
 
Pentru Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ au fost acordate burse în cuantum de 54.500 lei: burse de merit pentru 140 de elevi (din care 4 elevi cu media generală 10), burse pentru olimpiade şi concursuri naţionale au fost acordate pentru 86 elevi şi 10 profesori.
 
Pentru Școala Gimnazială Nr.2 „Poet Ovidiu’’ au fost acordate burse în cuantum de 22.300 lei: burse de merit pentru 70 de elevi (din care 3 elevi cu media generală 10), burse pentru olimpiade şi concursuri naţionale au fost acordate pentru 11 elevi şi 7 profesori.
 
În cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de  20.12.2019, au fost premiaţi şi cei 26 de sportivi ai Clubului Sportiv Ovidiu care au adus numeroase premii importante pentru oraş la disciplinele  karate, lupte, haltere, rugby U10. În acest an cel mai bun rezultat al Clubului Sportiv a fost obţinut de halterofilul Tucă Ionuţ, care a câştigat medalia de aur la campionatul european de juniori.
 
Totodată, toţi copiii din Ovidiu, Poiana şi Culmea, începând cu grădiniţă, până la clasa a XII-a, au primit săptămâna aceasta cadouri ce au constat în cărţi şi dulciuri, Primăria Ovidiu achiziţionând aproximativ 11.600 de cărţi ce au fost oferite tuturor copiilor pe grupe de vârstă, dar şi profesorilor.
 
Citeşte şi:
 
Cărţi şi dulciuri, în prag de Crăciun, de la Primăria Ovidiu pentru toţi copiii

Moş Crăciun a ajuns la copiii din Ovidiu Primarul George Scupra şi locuitorii oraşului au dat startul sărbătorilor de iarnă (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii