Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Limanu se pregăteşte pentru exodul estival De 1 Mai, turiştii sunt aşteptaţi să ia cu asalt toate drumurile către sudul litoralului

ro

17 Apr, 2014 00:00 1779 Marime text
Aleşii locali ai comunei Limanu sunt concentraţi, în această perioadă, pe starea drumurilor. Pentru că sezonul estival bate la uşă iar localitatea este în vizorul celor care vor să îşi petreacă în zonă concediul, dar şi al celor care trec graniţa către Bulgaria, autoritatea publică locală are în vedere refacerea infrastructurii. „În prezent, se lucrează la un proiect prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), în cadrul căruia se reabilitează şi se asfaltează un drum extravilan, care va ajuta la dezvoltarea agriculturii în regiune, dar nu numai - fiind un drum foarte apropiat de localităţi, va deveni strategic şi va fi intens utilizat. Tocmai de aceea, administraţia publică locală are în proiect asfaltarea a altor două căi de acces, în nordul şi în sudul comunei, care vor face legătura localităţii cu drumul extravilan. Acesta este un proiect pe care îl realizăm integral cu bani de la bugetul local şi care prevede asfaltarea unui suprafeţe de aproximativ un kilometru şi jumătate de drum“, a declarat viceprimarul comunei Limanu, Marius Dumitru.

De altfel, reprezentantul autorităţii locale a spus că, la capitolul drumuri, situaţia este destul de bună, până în prezent fiind asfaltate circa jumătate din suprafeţele străzilor, iar restul sunt pietruite, urmând să se toarne covorul asfaltic în limita posibilităţilor.
În altă ordine de idei, localităţile din sudul litoralului se pregătesc pentru a fi luate cu asalt de turiştii cu dor de mare care vor veni să petreacă aici mini-vacanţa de 1 Mai. „Mai bine de 80% din locurile de cazare din Vama Veche, terasele, restaurantele îşi vor deschide activitatea pentru turiştii care vin aici să petreacă. Deja am terminat curăţenia de primăvară, ar mai fi foarte mici retuşuri de făcut“, a adăugat viceliderul de la Limanu, Marius Dumitru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii