Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Eforie a început lucrările pentru reţeaua de gaze Ovidiu Brăiloiu - „Sperăm să terminăm în următorii trei ani“ (galerie foto)

ro

24 Nov, 2015 00:00 3696 Marime text
 
Ieri a avut loc etapa de predare a amplasamentului şi începere a lucrărilor din cadrul proiectului „Înfiinţare distribuţie de gaze naturale în oraşul Eforie - reţea de distribuţie şi branşament media presiune pentru alimentarea cu gaze naturale a localităţilor Eforie Nord şi Eforie Sud - judeţul Constanţa“.
 
Lucrările au început ieri, urmând să se desfăşoare în conformitate cu graficul stabilit prin Autorizaţia de Construire nr. 119/2014, pe o perioadă de 36 de luni. În Eforie Nord, lucrările vor înainta până la sfârşitul acestui an în zona de faleză, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, iar pentru Eforie Sud, prioritatea este traversarea magistralei către zona bulevardul Republicii.
 
„În primul rând, m-am gândit să fie pentru localnicii care au unităţile de cazare, pentru că le trebuie foarte mult gaz. Este o lucrare pe care eu mi-am propus, în 2004, să o aducem în Eforie. S-a modificat foarte mult legislaţia. Din 2008-2009, am reluat tot ce însemna să reuşim a duce la bun sfârşit ideea. Astăzi (n.r. ieri), am ajuns în punctul în care putem începe lucrările. Noi ne propuseserăm undeva în ianuarie, dar pentru că vremea e bună şi pentru că am reuşit să rezolvăm mai repede anumite probleme, o să ne apucăm de lucrări. Să sperăm că în următorii trei ani vom finaliza toate lucrurile şi sper că toată lumea va fi mulţumită. Este un lucru modern, este un lucru normal şi este bine că s-a întâmplat şi acum“, a explicat Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie.

Dan Leu - „Este un proiect aşteptat de mulţi locuitori ai oraşului Eforie“

Proiectul este demarat în urma încheierii contractului 10.060/2014 dintre Primăria oraşului Eforie şi SC Congaz SA Constanţa şi după ce au fost emise toate aprobările, avizele şi punctele de vedere legale de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.
 
„Ca parte de investiţii, partea noastră o să ajungă undeva până în 100 de miliarde de lei vechi, şi asta reprezintă cam 40% din investiţie. Aici este vorba de un parteneriat între oraşul Eforie şi firma care a fost desemnată de minister. Să sperăm că o să fie bine“, a declarat Brăiloiu.

 

„Este un proiect aşteptat de mulţi locuitori ai oraşului Eforie. Aşteptăm cu mare interes ca lucrurile să se petreacă conform planurilor. Sperăm ca totul să meargă bine. Întotdeauna există evenimente neprevăzute pe şantiere, dar aici sperăm să avem de-a face cu cât mai puţine, cât mai mici, astfel încât să poată fi dat în folosinţă la termenele stabilite, în condiţiile stabilite“, a precizat Dan Leu, arhitect-şef în cadrul Primăriei Eforie. 

De când vor putea fi utilizate gazele în Eforie

Primăria oraşului Eforie are, conform contractului, obligaţia de a efectua toate lucrările de terasament, inclusiv refacerea sistemului rutier, în timp ce operatorul de gaze naturale are obligaţia de a asigura infrastructura specifică reţelei de distribuţie.
 
„M-am săturat şi eu să cumpăr motorină, lemne, cărbuni. Sper să folosească gazele, pentru că e un lucru foarte bun. Oamenii au păreri diferite, dar interesul este comun: să aduci o utilitate în casă, să fie ceva mult mai uşor şi mai eficient. Bănuiesc că primii care vor profita sunt cei cu hoteluri. Au nevoie de gaze“, a mai menţionat Brăiloiu.
 
Se promite că, din vară, localnicii vor putea folosi gazele.
 
„Primii consumatori se vor putea conecta în vară. Asta e dorinţa mea. O să vorbesc cu cei de la Congaz şi cu constructorul, pentru ca în vară să poată fi folosit gazul“, a conchis primarul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii