Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

ro

13 Oct, 2020 00:00 2051 Marime text
 
  • Primăria Constanța organizează consultare de piață pentru determinarea valorii estimate privind achiziţia servicii de consultanţă de specialitate (experţi cooptați) în cadrul procedurii de achiziţie publică pentru obiectivul de investiţii „Acces si mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”
  • Dată limită de transmitere propuneri este 15.10.2020
  • Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile intră în implementare
Proiectul trebuie finalizat până la 30.04.2022
Valoarea totală este de 89.854.757,70 lei
 
Primăria Constanța organizează consultare de piață pentru determinarea valorii estimate privind achiziţia servicii de consultanţă de specialitate (experţi cooptați) în cadrul procedurii de achiziţie publică pentru obiectivul de investiţii „Acces si mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.
 
Dată limită de transmitere propuneri este 15.10.2020 iar dată limită consultare: 19.10.2020.
 
Consultarea se va desfășura în sistem electronic/e-mail, oricepersoană/organizație interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preț în vederea determinării valorii estimate a serviciului.
 
Ofertele se vor transmite pe adresa de e-mail: investitii@primaria-constanta.ro.
 
Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile intră în implementare.
 
Proiectul trebuie finalizat până la 30.04.2022.
 
Valoarea totală este de 89.854.757,70 lei , din care valoarea totală eligibilă a proiectului –89.854.757,70 lei.
Contribuția primăriei Constanța – 1.797.095,20 lei. Valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 76.376.544,06 lei.
Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 11.681.118,44 lei.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilității și mobilității pietonale din această zonă a municipiului.
 
Prin proiect se urmărește creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare într-o esplanadă pietonală modernă şi modernizarea infrastructurii pietonale (trotuare şi zone shared-space) pe străzile adiacente, dar şi prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public şi de piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand şi strada Mircea cel Bătrân.
 
De asemenea, se doreşte ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puţin atractivă, prin restricționarea accesului acestora în zona de intervenţie a proiectului, creându-se astfel condiţiile pentru creşterea cotei modale a deplasărilor pietonale şi cu bicicleta şi reducerea emisiilor de echivalent CO2.

Obiectivele proiectului de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

 
1. Extinderea și reabilitarea zonelor pietonale și shared-space, cu efect asupra creșterii cotelor modale ale deplasărilor nemotorizate (pietonale și cu bicicleta).
Obiectivul specific este reprezentat de reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780,00 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066,40 mp) și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp);
2. Creșterea atractivității, accesibilității, confortului și siguranței deplasărilor pietonale, cu efect asupra creșterii numărului de deplasări prin utilizarea acestui mod de deplasare nepoluant cu un procent de 3,0% în anul 2021 față de varianta fără proiect;
3. Creșterea atractivității, accesibilității, confortului și siguranței deplasărilor cu bicicleta, cu efect asupra creșterii numărului de deplasări prin utilizarea acestui mod de deplasare nepoluant cu un procent de 11,1% în anul 2021, fața de varianta fără proiect;
4. Reducerea deplasărilor cu autovehiculul și comutarea către mijloacele de deplasare alternative, cu efect asupra reducerii emisiilor GES la nivelul întregului municipiu. Obiectivul specific este constituit de reducerea parcursului total al vehiculelor particulare cu 3,2% și o reducere a cantității de CO2 echivalent, cu 1,7% în anul 2021, față de varianta fără proiect;
5. Creșterea procentului de utilizare a transportului public în cadrul distribuției modale a deplasărilor, ca urmare a scăderii atractivității deplasărilor cu autovehiculul personal în zona centrală prin restricționarea accesului acestor vehicule. Obiectivul specific este constituit de creșterea deplasărilor cu transportul public cu un procent de 3,5% în anul 2021, față de varianta fără proiect.

Citește și:
 
Totul despre modernizarea zonei centrale a municipiului Constanța Ștefan cel Mare devine esplanadă pietonală iar Ferdinand şi Mircea cel Bătrân artere la standarde europene (galerie foto)

Contract de aproape 90 de milioane lei  Primarul Constanței a semnat contractul pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare. Cum va arăta (galerie foto)

Municipalitatea a emis certificatele de urbanism pentru organizarea de șantier pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare

Municipalitatea continuă proiectele de modernizare a tramei stradale din Constanța. Străzile Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătran și Mihai Viteazu vor intra 絜 proces de reabilitare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii