Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa vrea să cumpere echipament pentru măsurarea poluării şi a zgomotului din trafic

ro

23 Nov, 2016 00:00 2366 Marime text
În cadrul derulării proiectului „Port-Cities: Innovation for sustainabillity“, Primăria Constanţa a demarat o consultare publică. Demersul are ca scop identificarea unei oferte atractive de preţ în ceea ce priveşte achiziţionarea de către municipalitate a unui echipament pentru măsurarea emisiilor de poluanţi şi a zgomotului rezultat din trafic, aferent proiectului menţionat anterior.
 
Potrivit anunţului postat pe site-ul Primăriei Constanţa, echipamentul respectiv va trebui să asigure măsurarea concentraţiei de poluanţi (NO, NO2, NOx, SO2, CO,CO2, pulberi în suspensie) şi a nivelului de zgomot rezultat din traficul auto şi să aibă: senzori meteo pentru determinarea temperaturii, umidităţii, direcţiei şi vitezei vântului; software pentru colectarea şi vizualizarea datelor, prelucrare, analiză statistică şi raportare a datelor (raza poluării, avertizare depăşire prag de alertă al poluanţilor măsuraţi, grafice privind evoluţia în timp a parametrilor măsuraţi), arhivarea măsurătorilor etc.; calculator pentru stocarea datelor; acumulatori cu autonomie de minimum zece ore şi alimentator - încărcător la 220 V c.a. sau sursă de curent electric (tip grup electrogen). Acest echipament va urma să asigure monitorizarea calităţii aerului în diferite locaţii, deci va trebui să fie „uşor de transportat“ şi să permită deplasarea prin tractare.

Preţul ce va fi propus de firmele interesate să obţină contractul cu Primăria Constanţa va trebui să includă: livrarea echipamentului, punerea în funcţiune şi efectuarea probelor tehnologice, precum şi şcolarizarea personalului pentru operarea şi întreţinerea curentă a acestuia. De asemenea, municipalitatea vrea ca preţul avansat de societăţile interesate să includă service şi mentenanţă pentru perioada de garanţie, dar şi consumabile/componente care necesită înlocuirea la anumite intervale de timp pentru o perioadă de 48 de luni.
 
Data-limită până la care se primesc ofertele este 29 noiembrie, iar data-limită pentru consultare a fost stabilită pentru 7 decembrie anul curent, consultarea urmând să se desfăşoare doar în sistem electronic.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • LOCUITOR AL URBEI 23 Nov, 2016 17:09 CE-I TREBUIE CHELULUI................. ?!