Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa. Proiecte cu finanţare europeană aflate în mai multe faze de derulare

ro

28 Dec, 2019 00:00 3322 Marime text

Primăria municipiului Constanţa derulează mai multe proiecte cu finanţare europeană, în mai multe faze: implementare, precontractare/contractare, evaluare sau depuse spre evaluare. În acest moment, trei proiecte au fost depuse spre evaluare: reabilitare clădire Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, restaurare Muzeul de Artă Populară Constanţa şi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanţa.


Aşa cum menţionam, o altă categorie de proiecte se află în etapa de evaluare: reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa – etapa II, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii sau îmbunătăţirea bd. 1 Mai – şoseaua Mangaliei.


Municipalitatea are în acest moment 9 proiecte în etape de precontractare sau contractare, dintre care cele mai importante sunt: creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Teatrul de Stat din Constanţa, creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ din municipiul Constanţa, creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Şcoala gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Şcoala   Gimnazială nr.8 din Constanţa, îmbunătăţirea mobilităţii urbane în municipiul Constanţa, prin resistematizarea infrastructurii de transport pe  bd. 1 Decembrie 1918 şi bd. Alexandru Lăpuşneanu, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit ”Mugurel” din municipiul Constanţa, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Corpului C3 (cantina refuncţionalizată în ateliere) aparţinând Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ şi promovarea mobilităţii urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creşterea accesibilităţii şi mobilităţii pietonale din această zonă a municipiului.


O ultimă categorie este cea a proiectelor aflate în implementare. Este vorba despre: modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit ”Amicii” din municipiul Constanţa, achiziţionarea unui număr de 21 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, 21 staţii de încărcare lentă şi 5 staţii de încărcare rapidă, creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Liceul Teoretic „Ovidius“, Constanţa, revitalizarea clădirilor istorice vacante şi degradate, prin abordarea proactivă de conectare la administraţiile publice, proprietari, investitori şi utilizatori, dezvoltarea capacităţii de planificare strategică la nivelul administraţiei publice locale din municipiul Constanţa prin realizarea Strategiei Smart City a municipiului, îmbunătăţirea managementului şi  a competenţelor persoanelor din lMM-urile din domeniul turismului sau instalarea de reţele Wi-Fi noi în spaţii publice.


Alte două proiecte aflate în implementare oferă soluţii inovative cu privire la modul în care sunt folosite măsurile de mobilitate şi accesibilitate pentru a spori coeziunea funcţională şi socială dintre oraş şi port, respectiv crearea unui incubator de afaceri sectorial, destinat sectorului  industriilor creative, un hub regional al comunităţii antreprenoriale angrenată în sectorul industriilor creative din regiunea Sud-Est, care să contribuie la sporirea competitivităţii regionale, la generarea de inovaţii şi la crearea de noi locuri de muncă calificate şi plătite competitiv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii