Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța poate depune cerere de finanțare pentru stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

ro

09 Dec, 2019 00:00 1602 Marime text

Primăriile pot depune cereri de finanțare pentru stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în municipiile reședințe de județ până la data de 31 martie a anului viitor, după ce Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit termenul inițial, care urma să expire în 13 decembrie.

AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ până la data de 31 martie 2020. Obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unitățile administrativ-teritoriale - reședințe de județ și municipiul București, iar suma alocată sesiunii de finanțare este de 92 de milioane lei.

Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcție de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.
 
Citește și:
 

Stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice Două proiecte de hotărâre, pe masa consilierilor locali constănțeni (documente)
 

Primăria Constanța vrea să atragă fonduri europene pentru stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii