Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, mesaj pentru șoferii care parchează autoturismele pe trotuar (galerie foto)

ro

19 Sep, 2019 16:26 11743 Marime text
Mulți șoferi din Constanța preferă să parcheze neregulamentar și să blocheze trotuarele fără să le pese că încurcă circulația pietonilor.

Conducătorii auto ignoră cu bună știință marcajele rutiere care specifică interzicerea staționării și parcării în zona respectivă.

Pe strada Mircea cel Bătrân, de exemplu, multe mașini sunt parcate pe trotuare, chiar în zonele hașurate care indică tocmai faptul că accesul este interzis.  

Din păcate însă, astfel de situații se întâlnesc în tot orașul. Cei care au de suferit, de fiecare dată, sunt pietonii care fac slalom pentru a ajunge la destinaţia dorită din cauză că locurile special amenajate pentru ei sunt ocupate de unul sau mai multe autoturisme.

Primăria Constanța face apel către șoferi să parcheze doar în locurile special amenajate pentru ei, pentru ca mașinile parcate pe trotuare să nu devină o priveliște des întâlnită în Constanța.

Conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație vor fi sancționați potrivit normelor legale în vigoare.

Conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice ”se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)”.


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mensur 24 Sep, 2019 12:26 Parca e lege cu 1M...Restul e cancan...
  • Radu cel frumos 23 Sep, 2019 15:34 Aici s-a ajuns, oamnenii sunt nevoiti sa parcheze masinile si pe trotuar, pentru ca incompetentii si coruptii care lucreaza in Primaria Constanta nu fac nimic sa asigure parcari pentru numarul mereu in crestere al masinilor..mai au din cand in cand o idee revolutionara sa "planteze" stalpisori. Ne meritam soarta dragi constanteni, asta daca mai avem de gand sa ramanem pe aici
  • gigel de la primarie 21 Sep, 2019 00:39 Draga PMC...la cati stalpisori ati montat...garantat se putea face altceva cu banii aia, investiti prost si fara rost (ptr noi cetatenii , sigur cineva isi freaca mainile de bucurie la cate bucati sunt prin oras )..ne meritam soarta...sunt si pieton dar si sofer..ati facut kktul praf...
  • Stefan 20 Sep, 2019 17:41 Ieri dimineața, locala a dat aviz de ridicare a unei masini parcate inaintea trecerii de pietoni in zona Brotacei. Deci puteau chema masina de ridicari.
  • Dan 20 Sep, 2019 14:18 n) pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin 1 m pentru circulația pietonilor
  • Ghimpele 20 Sep, 2019 11:49 Ar trebui, draga redactie, sa informezi corect cetatenii constantei. Politistii locali nu te pot amenda decat daca te gasesc in masina. Eu personal am sunat intr-o astfel de speta, in care o fata aflata in cariucior nu avea loc pe trotuar iar bordura era prea inalta sa o coboare fara ajutor. Asadar, am sunat la Locala, au venit dupa 1 ora, masina tot acolo, au mai stat de paza langa masina inca vreo 30 min, timp in care soferul era peste drum, la o terasa si radea de ei impreuna cu amicii lui. Desi au recunoscut ca e masina lor, Locala nu a avut ce face pentru ca niciunul nu a deschis portiera masinii.