Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa lucrează la un proiect de hotărâre Eşti în parcarea cu plată? Poţi găsi maşina cu caracatiţă sau ridicată (document)

ro

06 Aug, 2013 00:00 5333 Marime text
Primăria Constanţa a publicat pe site un proiect de hotărâre privind „Regulamentul de organizare şi funcţionare al parcărilor cu plată din Municipiul Constanţa şi Staţiunea Mamaia”.
Din cuprinsul documentului aflăm că în zece zile de la data publicării anunţului, toate persoanele pot face, în scris, propuneri şi sugestii privind proiectul de act normativ la sediul SC Confort Urban SRL din Piaţa Ovidiu numărul 9, la Serviciul Tehnic - achiziţii, persoană de contact fiind desemnată ing. Claudiu Rădulescu, director comercial - prestaţii.
 
Ce obligaţii au şoferii
 
La articolul 4 din proiectul de hotărâre se arată că persoanele cu dizabilităţi prevăzute în Legea numărul 448/2006 vor beneficia de locuri gratuite în limita a 4% din totalul locurilor de parcare. „Conducătorii autovehiculelor care nu deţin card-legitimaţie pentru persoane cu handicap şi parchează pe locurile rezervate acestora, vor fi sancţionaţi contravenţional de către Poliţia Locală”, se mai menţionează în articolul respectiv.
Potrivit articolului 5 „staţionarea sau parcarea autovehiculului este regulamentară dacă conducătorul auto îndeplineşte cumulativ următoarele obligaţii: a) achită taxa de parcare la începutul perioadei de staţionare; d) afişează pe bord, în interiorul autovehiculului, vizibil din exterior, tichetul. În cazul în care conducătorul auto refuză să îl afişeze, se consideră locul de parcare neplătit; e) în cazul în care conducătorul auto refuză să achite taxa de parcare se va proceda la blocarea, ridicarea şi depozitarea autovehiculului de către Poliţia Locală. Facem precizarea că punctele b) şi c) ale articolului 5 lipsesc din cuprinsul proiectului de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Constanţa.
Conform aceluiaşi document, tarifele de staţionare sunt următoarele: în municipiul Constanţa - 2 lei/staţionare/zi, în staţiunea Mamaia - 2 lei/oră.
Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute la articolele 4 şi 5 se va dispune măsura blocării roţii, ridicării, transportării şi depozitării vehiculului în locurile special destinare de către Poliţia Locală Constanţa. „Deblocarea se va face numai după achitarea sumei stabilite în lei de către SC Confort Urban SRL Constanţa şi a amenzii aplicate de către agenţii Poliţiei Locale Constanţa. Intervenţia Poliţei Locale în parcările cu plată, se face la solicitarea taxatorilor şi a personalului cu atribuţii pe linie de parcări din cadrul SC Confort Urban SRL”, se arată în document.
 
Motocicliştii, scutiţi de la plata taxelor
 
Sunt exceptate de la plata taxei de parcare bicicletele, motoretele, motocicletele, precum şi autovehiculele aparţinând următoarelor instituţii: a) SMURD, Salvare, Pompieri, Poliţie, Poliţie de Frontieră, Primărie, MApN, Jandarmerie, Poliţie Locală, Presă şi Procuratură; b) Regii autonome subordonate Consiliului Local, medici de familie a căror autovehicule se află în intervenţie; c) Persoanele cu dizabilităţi.
 
Confort Urban nu răspunde de securitatea vehiculelor!
 
La articolul 13 se menţionează că „în parcările cu plată administrate, SC Confort Urban SRL Constanţa nu răspunde de securitatea vehiculelor şi a bunurilor aflate în interiorul acestora”. Din cuprinsul următorului articol, cu numărul 14, care este şi cel din urmă, aflăm că „personalul care deserveşte parcările cu plată, are obligaţia de a purta veste reflectorizante, pe timpul verii şepci, iar pe timp ploios pelerine şi ecuson”.
Documentul prezintă şi o anexă cu locaţia celor 24 de parcări cu plată din municipiul Constanţa şi cele 25 din staţiunea Mamaia în cazul cărora urmează să se aplice acest regulament.
Proiectul de act normativ poate fi vizualizat pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii