Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, în „ritmul“ melcului Podul devalizat din Parcul Tăbăcărie a intrat, de ieri, în reparaţii (galerie foto)

ro

19 Aug, 2014 00:00 2758 Marime text
Podul din Parcul Tăbăcărie a intrat, de ieri, în reparaţii. Amintim că scândurile acestei punţi suspendate au dispărut încă din 2013, iar structura sa metalică este complet ruginită, ceea ce o face nefuncţională. Reprezentaţii Primăriei Constanţa declarau, în luna iulie a acestui an, că acei constănţeni care merg pe acest pod „o fac pe riscul lor“. Asta în pofida faptului că zona cu pricina nu era nici semnalizată, nici împrejmuită.
 
Despre podul ruinat din Parcul Tăbăcărie s-a scris în repetare rânduri. Mai mulţi constănţeni au atras atenţia asupra acestui obiectiv devalizat, situat chiar deasupra lacului din parc. În luna iulie, Nicolae Nuţu, şeful Serviciului Sistematizare Rutieră şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, declara că „podul este o prioritate pentru Primăria Constanţa“. Întrebat de ce zona nu este semnalizată, acelaşi Nicolae Nuţu explica: „Zona este devalizată. Nu aveam cum să punem panouri din cinci în cinci minute. Am luat toate măsurile pentru eliminarea riscurilor. Am îngrădit zona cu funie, dar a fost tăiată. Am pus indicatoare şi panouri mari. Am pus panouri inclusiv în copaci, dar tot au dispărut“.

Aşadar, gradul de civilizaţie al constănţenilor lasă de dorit în unele situaţii, e adevărat. La fel de adevărat e însă faptul că acest pod nu pare să fi fost tocmai o prioritate pentru administraţia locală de vreme ce, deşi acesta e nefuncţional de mai bine de un an, municipalitatea a demarat abia ieri lucrările pentru repararea sa.
În al douăsprezecelea ceas, podul va fi reparat şi vopsit, iar în perioada lucrărilor, accesul altor persoane, în afara celor care efectuează reparaţiile, va fi interzis. De menţionat este că lucrările se vor desfăşura în perioada 18 august - 14 septembrie. În aceeaşi ordine de idei, precizăm că, începând de ieri, zona este îngrădită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii