Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima zăpadă, primele probleme Oamenii lui Gâmbuţeanu şi Electrica, amendaţi în urma viscolului

ro

23 Jan, 2012 00:00 1801 Marime text
cap_4.jpg„În loc să trimitem oamenii să fie pregătiţi cu utilajele, că începuse viscolul, noi îi ţineam să facem mitinguri în faţa Prefecturii şi i-am mobilizat, iar oamenii aşteptau un semnal să ajungă în faţa instituţiei pentru a scanda lozinci antiguvernamentale şi antiprefecturale"

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a convocat ieri Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma viscolului care a paralizat judeţul sâmbătă noapte.

Ca de fiecare dată, zăpada a luat autorităţile pe nepregătite. Cei care au avut cele mai mari probleme par să fi fost cei de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri şi cei de la Electrica. Mai mult, reprezentantul Guvernului în teritoriu a acuzat faptul că angajaţii instituţiilor judeţene şi locale au fost folosiţi în alte scopuri decât cele pentru care primesc leafă. „De ieri (n.r. sâmbătă), în loc să trimitem oamenii să fie pregătiţi cu utilajele, că începuse viscolul, noi îi ţineam să facem mitinguri în faţa Prefecturii şi i-am mobilizat, iar oamenii aşteptau un semnal să ajungă în faţa instituţiei pentru a scanda lozinci antiguvernamentale şi antiprefecturale. Mă refer la cei de la Drumuri Judeţene, la faptul că au fost aduşi în faţă, şi la cei de la primării, de la secţiile fiscale. Au avut tabele nominale prin care se făceau verificări dacă sunt prezenţi sau nu sunt prezenţi la miting în faţa Prefecturii, apropo de nepolitizare şi nemanipulare. Dacă ar fi fost prezenţi cu utilajele cei de la Drumuri Judeţene, nu am mai fi avut probleme şi maşini blocate pe drumul Medgidia - Peştera - Pietreni şi la ora asta la Siminoc", a spus Palaz. Acesta a subliniat faptul că ieri dimineaţă patru maşini erau blocate în zăpadă în apropiere de Siminoc, fapt sesizat de oameni prin apeluri la 112. Din cauza greutăţii cu care cei de la RAJDP au acţionat, în opinia prefectului, acesta a cerut Poliţiei Rutiere sancţionarea instituţiei conduse de Adrian Gâmbuţeanu.

90 de localităţi în beznă

În apropierea localităţii Mihail Kogălniceanu, pe drumul naţional, au rămas blocate cinci tiruri bulgăreşti, care nu sunt echipate pentru condiţii de iarnă, iar şoferii au refuzat să colaboreze. Mai mult, nici nu le-au deschis celor de la Drumuri Naţionale uşa la maşini pentru a vorbi.
Probleme au fost pe drumul spre Negru Vodă, unde un stâlp de la Electrica a căzut din cauza vântului şi nu au putut trece utilajele pe sub el. Până la urmă, au fost tăiate firele şi s-a dat drumul la circulaţie. „Nu sunt mulţumit de felul în care au intervenit cei de la Electrica. Nu mă refer la echipele din teren, ci la modul în care au fost preluate apelurile în dispecerat. Vreau să vă spun că de foarte multe ori s-a sunat aseară (sâmbătă), iar ei nu au răspuns la telefon, cu toate că spun că au dublat echipele. Probabil că le-au dublat, sau au stat la cafele, sau au dormit. Am cerut ca persoanele care au fost de serviciu să fie sancţionate. Restul, în ceea ce priveşte aducerea bolnavilor la Constanţa sau clasicele probleme cu gravide nu au fost. Înzăpezirea drumului Constanţa - Ostrov se datorează furtului de parazăpezi în curba de la Viişoara. A fost sesizată poliţia din zonă acum două luni, astăzi i-am pus să facă revenire, să vedem ce se întâmplă exact cu aceste parazăpezi şi dacă s-au identificat persoanele. Au dispărut şi parapeţii de la autostradă, au fost furaţi, în zona Basarabi - Valu lui Traian. Au fost, în tot judeţul, 90 de localităţi fără curent. Echipele sunt pe teren. Nu s-a putut intra în zona Comana - Tătaru, tot din cauza drumurilor", a mai spus Palaz. Şi tronsonul de autostradă dintre Constanţa şi Basarabi a fost închis de autorităţi din cauza viscolului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii