Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primãria recheamã oamenii la consultãri PUZ-ul întocmit pentru construirea unor parcãri în Tomis Nord, la mâna constãnțenilor

ro

13 Jun, 2015 00:00 3068 Marime text
Primãria Municipiului Constanța, Direcția Urbanism, anunțã convocarea cetãțenilor interesați sã participe la o nouã dezbatere publicã a „Planului Urbanistic Zonal - zona delimitatã de strada Suceava, strada Adamclisi, aleea Heracleea, aleea Capidava și aleea Argeșului“. Joi, 18 iunie 2015, de la ora 11.00, constãnțenii care au obiecții cu privire la aprobarea acestui PUZ sunt așteptați la sala de ședințe din sediul Primãriei Constanța, din bulevardul Tomis nr. 51.
 

Amintim cã acest PUZ a creat controverse la penultima ședințã de consiliu local municipal, atunci când viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Fãgãdãu, a retras acest proiect de pe ordinea de zi, în urma unei scrisori primite din partea constãnțenilor care locuiesc în zona respectivã.
 
Amintim cã în data de 30 aprilie, înainte de ședința de Consiliu Local, viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Fãgãdãu, a retras de pe ordinea de zi douã proiecte de hotãrâre care au stârnit controverse. Ambele vizau aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale, documente necesare unor investiții ulterioare ce ar fi trebuit sã se deruleze în zonã și care, cel puțin pentru moment, sunt stopate în absența unei hotãrâri de consiliu local în acest sens.

PUZ-ul „reconsultat“, întocmit de firma arhitectului Felix Arsene

Este vorba despre proiectul privind aprobarea PUZ-ului pentru zona delimitatã de strãzile Suceava, Adamclisi, Heracleea, aleea Capidava, aleea Argeșului și terenuri proprietate publicã și privatã. Aici ar fi trebuit sã se construiascã niște parcãri. Inițiatorul PUZ-ului era o anume Marcela Savin. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, o singurã constãnțeancã cu acest nume a deținut, la un moment dat, o firmã, radiatã în prezent - SC La Toreador SRL. Însã un lucru interesant de observat este cã în anunțul intenției de eliberare a PUZ-ului, afișat pe site-ul Primãriei Constanța în iunie 2014, elaborator al Planului Urbanistic Zonal apare societatea Planara Building Works SRL, firmã în care arhitectul Alexandru Felix Arsene deține 50% dintre pãrțile sociale, alãturi de soția sa, Olivia Ruxandra Arsene, care deține și calitatea de administrator al firmei.

Decebal Fãgãdãu - „Am luat act dintr-o scrisoare pe care mi-au adresat-o locuitorii din zonã“

Cele douã terenuri care priveau întocmirea acestui PUZ inițiat de Marcela Savin și elaborat de firma lui Felix Arsene sunt situate pe strada Suceava, în proximitatea blocurilor U1 și T6. Proiectul a stârnit nemulțumiri în rândul constãnțenilor care locuiesc în zonã încã din faza de consultare, însã vocea lor nu a fost ascultatã atunci. „Am retras de pe ordinea de zi douã proiecte: unul privea modificarea Planului Urbanistic Zonal în Tomis Nord, partea dreaptã, delimitatã de strada Suceava, întrucât, chiar dacã, din punct de vedere legal, toate avizele și acreditãrile legale erau prezente la acest proiect, am luat act atât din presã, cât și dintr-o scrisoare pe care mi-au adresat-o locuitorii din zonã, cum cã obiecțiunile dânșilor în etapa de dezbatere publicã au rãmas fãrã ecou. Așa cã am retras acest punct de pe ordinea de zi și voi organiza o nouã dezbatere publicã între investitori sau cei care doresc sã schimbe reglementarea... toate persoanele interesate: locatari, locuitori ai municipiului Constanța și instituții abilitate, astfel încât și dacã existã o dorințã investiționalã și aceasta va fi majoritarã, sã fie argumentatã. Oamenii sã primeascã un rãspuns“, și-a justificat viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Fãgãdãu, decizia de a retrage proiectul de pe ordinea de zi a ședinței din 30 aprilie.
 
„Dacã nu doresc aceste parcãri, în mod evident ele nu vor fi incluse. Scopul reglementãrii urbanistice este tocmai acela de a conjuga nevoile investiționale cu dorințele celor din zona respectivã. Am ținut cont și voi relua procesul de dezbatere publicã. Cei care se simt lezați, inclusiv investitorii, pot acționa în instanțã. Este dreptul oricui“, a adãugat la vremea respectivã viceprimarul Decebal Fãgãdãu.
 
Citește și

„Pânã la soluționarea litigiilor: Proiectul PUZ-ului pentru blocul social din Falezã Nord și cel elaborat de firma lui Felix Arsene, retrase (documente)“
 
Constãnțeanul.comÎncã douã distrugeri de spațiu verde intrã la votul Consiliului Local Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucian56 17 Jun, 2015 11:17 Schema cu consultarea populatiei functioneaza bine pentru cei ce vor sa-si construiasca imobile pe spatiul verde cu acceptul tacit al primariei. In 2013 primaria a initiat o consultare folosind Politia comunitara referitor la transformarea unei Sali de sport din complexul Badea Cartan in piata agroalimentara si o parcare. Nu se stie care a fost rezultatul acelui referendum dar imediat dupa aceea s-a taiat toata vegetatia, s-au demolat cateva garaje si s-a facut o parcare (asfaltata, marcata, iluminata) care nu prea era ocupata de frica hotilor pe timp de noapte. Din toamna lui 2014 parca desenat din timp a aparut un santier al unui dezvoltator care s-a apucat rapid de ridicat un imobil de 10 etaje. Binenteles ca asfaltul turnat din banii nostri s-a facut praf sub greutatea zecilor de tone ale vehiculelor care aduc material, o latura a imobilului este la 3-4 metri de sala de sport, si multe alte probleme care ridica multe semen de intrebare privind aprobarile date.
  • marinescu nicoleta 14 Jun, 2015 22:23 Las deoparte faptul ca pe bdul Lapusneanu blocurile noi astupa toata vederea locuitorilor care se mai bucurau de o limba de verdeata. Acum ne omorati si pe noi cu alte betoane care sa distruga cativa arbori batrani in care mai canta speriate cateva pasari.Totul se prabuseste peste noi, Ne sufocam. Suntem asasinati putin cate putin, pana cand verdele crud al vietii va disparea total din urbea noastra moderna.Ati distrus tot orasul si acum ne luati si stropul de iarba inca scapata de buldozerele voastre. Ar trebui sa iesim cu mic cu mare sa protestam ca va omorati cetatenii urbei cu o ura pe care nu o intelegem. Cu ce v-am gresit noi de fapt? Plecati! Plecati, sa vina iubitorii de viata la conducerea acestui oras napastuit