Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Asociaţiei Păgubiţilor Vectra „Să spună cei de la Primărie cât a lucrat Vectra Construct pentru dumnealor"

ro

10 Feb, 2012 00:00 2140 Marime text
vectra-VectraConstruct62.jpgPăgubiţii Vectra anunţă radicalizarea protestelor în vederea recuperării banilor acordaţi grupului de firme Vectra pentru construirea unor case al căror proiect nu a fost dus la bun sfârşit nici în ziua de astăzi

Asociaţia Păgubiţilor Vectra continuă seria protestelor locale. Astăzi, 30 de persoane vor picheta sediul Vectra de pe strada Eduard Caudela. Preşedintele Asociaţiei, Marian Gligorie, a precizat că protestul se va desfăşura timp de o oră, în intervalul orar 16.00 - 17.00. Acţiunea revendicativă continuă şi mâine între orele 10.00 şi 12.00. Protestele locale sunt doar începutul, vârful acţiunii revendicative va avea loc în luna martie, când membrii asociaţiei sunt decişi să se deplaseze la sediul Parlamentului European. „Vom pleca din faţa Parlamentului European în ziua în care un reprezentant al statului român va face ceva pentru noi. Vom cere străinilor să ne facă dreptate, că în ţară nu ne ascultă nimeni. De trei ani ne luptăm cu toate autorităţile centrale şi locale, am sesizat parlamentarii şi deputaţii Puterii, fără niciun rezultat", a declarat Marian Gligorie. Protestatarii solicită pe lângă despăgubirile cuvenite (fie banii acordaţi pentru construcţia caselor ce au rămas la nivel de proiect, fie imobilele promise de grupul de firme Vectra) şi retragerea legii insolvenţei. „Vrem ca această lege a insolvenţei să fie retrasă, în spatele ei se ascund toţi nenorociţii cărora actul normativ le acordă un răgaz de trei ani de zile, răstimp în care ei împrăştie, fac nevăzute, toate bunurile", a menţionat preşedintele Asociaţiei Păgubiţilor Vectra. În perioada imediat următoare, înainte de deplasarea la Parlamentul European, cei 30 de păgubiţi Vectra vor protesta în Piaţa Universităţii, dar şi-n faţa sediului Guvernului, în încercarea de a găsi o soluţie pentru toţi păgubiţii Vectra.

O parte dintre păgubiţi au acceptat să primească apartamente neutilate

În momentul de faţă, 120 de familii aşteaptă să fie despăgubite de dezvoltatorul imobiliar, paguba totală ridicându-se la două milioane de euro. „Iniţial eram 200 de familii - o parte au acceptat să primească apartamente neutilate, fără nimic în interior, sub ameninţarea că le vor pierde şi pe acestea. Am mai rămas 120 de familii, dintre care 30 sunt cu adevărat disperate. Ne-am săturat să stăm la socri, nu avem afaceri, iar singurul nostru venit este cel salarial", a precizat Marian Gligorie, explicând că dezvoltatorul nu are ce apartamente să le predea întrucât tot ce mai deţine este o... groapă. Odată cu decizia de radicalizare a protestelor au venit şi ameninţările, susţine Gligorie, care a declarat că va sesiza acest fapt autorităţilor, cărora le va cere şi protecţie. Păgubiţii Vectra sunt nemulţumiţi şi de Primăria Constanţa, care nu s-a implicat în rezolvarea problemei lor. „Să spună cei de la Primărie cât a lucrat Vectra Construct pentru dumnealor. Domnul primar şi preşedintele CJC, că tot una este, într-un final, vor fi şi ei obligaţi să dea răspunsuri, întrucât noi nu renunţăm la proteste decât în ziua în care ni se va face dreptate", a subliniat preşedintele Asociaţiei Păgubiţilor Vectra.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii