Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru Paşti şi... pentru vară, în comuna Limanu Peste o lună, cartierul general al distracţiei se mută în Vama Veche

ro

31 Mar, 2015 00:00 1098 Marime text
Paştele este la mai puţin de două săptămâni distanţă, aşa că, la fel ca în rapsodiile de primăvară ale lui Topîrceanu, gospodarii-şefi ai comunelor din Constanţa au dat startul curăţeniei de primăvară. Comuna Limanu nu doar că se pregăteşte de venirea Paştelui, dar în aproximativ o lună va debuta, în forţă, sezonul estival. Şi, aşa cum ştim din anii precedenţi, localităţile Vama Veche sau 2 Mai vor fi luate cu asalt de turiştii cărora le-a lipsit marea pe durata sezonului rece. Aşadar, curăţenia a început în toată comuna, de la uliţa cel mai puţin circulată, până la drumul cel mai aproape de plaja care va deveni neîncăpătoare în câteva săptămâni. Şi tocmai pentru că numărul turiştilor este din ce în ce mai mare, iar pietonii sunt nevoiţi ca pe timp de vară să dispute drumul cu şoferii, primarul a decis că cea mai bună soluţie este construirea unui drum adiacent, care să preia din traficul greu.

„În prezent, avem în derulare un proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 1.2.5., în cadrul căruia se reabilitează şi se asfaltează un drum extravilan, care va ajuta la dezvoltarea sectorului economic şi chiar turistic în regiune. Fiind un drum foarte apropiat de localităţi, va deveni unul strategic şi va fi intens utilizat. Lucrările au fost începute încă de anul trecut şi sperăm ca drumul să fie finalizat în cel mai scurt timp cu putinţă“, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea. „Administraţia publică locală are în proiect asfaltarea altor două căi de acces, în nordul şi în sudul comunei, care vor face legătura între localitate şi drumul extravilan. Acesta este un proiect care ar trebui realizat integral cu bani de la bugetul local şi care prevede asfaltarea unui suprafeţe de aproximativ un kilometru şi jumătate de drum. Aşteptăm cu mare interes deschiderea noilor linii de finanţare pentru drumuri. De infrastructură avem cea mai mare nevoie“, a completat reprezentantul autorităţii publice locale Limanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii