Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz - „Este o prostie!" Tusac promite dezvăluiri cu „surprize, surprize!"

ro

01 Mar, 2012 02:30 1867 Marime text
mangalia_tusac_-_Claudiu_Tusac.jpgTusac promite dezvăluiri legate de documentele care ar fi fost ridicate din Primăria Mangalia, fără proces verbal. Prefectul Palaz îi răspunde: „Este o prostie! Pentru toate documentele există proces verbal".

Proaspăt revenit pe funcţia de primar al municipiului Mangalia, social-democratul Claudiu Tusac face tot felul de promisiuni referitoare la dezvăluirea unor fapte care s-ar fi petrecut în Primărie în timpul eliberării sale din funcţie ca urmare a ordinului prefectului Claudiu Palaz. Mai nou, edilul-şef a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că într-o lună va posta pe site-ul instituţiei pe care o conduce lista cu documentele care lipsesc din Primărie, după ce ele ar fi fost luate de angajaţi ai Prefecturii Constanţa. Totodată, Tusac a afirmat şi că va dezvălui informaţii ce ţin de contractul cu societatea Callatis Therm, furnizorul de agent termic din Mangalia.

„Copiii s-au pierdut"

Legat de aceste aspecte, primarul Claudiu Tusac ne-a declarat că „în prezent se face un inventar al documentelor care lipsesc din Primărie, ca să se înţeleagă ce s-a întâmplat în instituţie iarna aceasta, pentru că angajaţii au dat documente chiar şi fără proces verbal". Mai mult, susţine primarul, au dispărut şi documente în original: „Vedeţi dumneavoastră, copiii (n.r. angajaţii Primăriei Mangalia) s-au pierdut şi au dat şi fără proces verbal. Au dispărut chiar şi documente în original. Să vedem acum ce documente lipsesc şi să le primim înapoi de la Prefectură. Cei de la Prefectură au fost cei mai răi, puteau să respecte regulile. Documentele sunt averea Primăriei, iar acum noi nu mai avem Primărie", a menţionat edilul-şef.

Întrebat cum a fost totuşi posibil ca funcţionari ai instituţiei să predea documente oficiale fără a avea la bază un proces verbal, Claudiu Tusac a declarat că acest lucru s-a întâmplat din cauza unor presupuse presiuni, dar că „cei care au procedat astfel vor fi sancţionaţi".

De remarcat este că Tusac a declarat şi că va face publice aspecte ce ţin de contractul dintre municipalitate şi societatea Callatis Therm, care furnizează căldură în sudul litoralului. Mai exact, primarul a afirmat că ne aşteaptă „surprize" legate de contract, de presupuse modificări ale acestuia, modificări care au avut loc în cele trei luni cât el a fost eliberat din funcţie.

mangalia_tusac_-_Claudiu_Palaz_12.jpg

"Este o prostie"

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, nu a vrut să insiste prea mult asupra declaraţiilor primarului Tusac. Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a declarat totuşi că „este o prostie ce spune Tusac, dat fiind faptul că pentru toate documentele luate din Primăria Mangalia există proces verbal pentru ridicare şi, de asemenea, semnătura fostului viceprimar Sorin Andrei". Nu în ultimul rând, prefectul a menţionat: „Ce documente au ridicat DNA şi Poliţia nu mă interesează".

Rămâne de văzut dacă Tusac va face demersurile promise, fiindcă nu este pentru prima dată când el face astfel de promisiuni. Nu demult, acesta a promis că, odată cu revenirea sa în Primăria Mangalia, va dezvălui informaţii referitoare la mandatul de primar al lui Zanfir Iorguş, lucru care nu s-a întâmplat până la acest moment.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii