Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Nicolaescu solicită de urgență planurile pentru sezonul rece (galerie foto)

ro

13 Oct, 2016 00:00 1893 Marime text
Prefectul Adrian Viorel Nicolaescu a susținut o videoconferință cu primarii din județul Constanța cu privire la bilanțul codului portocaliu care a fost în vigoare până marţi : „Am convocat şedinţa pentru că ieri (n.r. marţi,11 octombrie) a fost o situaţie de cod portocaliu şi vom discuta cu primarii problemele deosebite care au apărut în teritoriu. Vreau să precizez că la nivelul județului Constanța avem dotările necesare,” a precizat prefectul.
 
Nicolaescu a solicitat de urgență planurile pentru sezonul rece de la localitățile din județ: „Trebuie întocmit planul judeţean pentru sezonul rece! Peste 30 de localități nu au transmis încă planul pentru sezonul rece. Printre acestea se numără Cernavodă, Eforie, Fântânele, Limanu, Lumina, Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Ovidiu, Pantelimon, Rasova, Săcele, Saraiu, Techirghiol şi altele.”

Se menține cod portocaliu hidrologic

La videoconferință a fost prezent și un reprezentant al Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență: „Avertizările meteorologice au fost precedate de cod verde, adică stare meteo de normalitate. Menținem în continuare un cod portocaliu hidrologic pe râurile din Dobrogea. Riscurile nu s-au diminuat și trebuie să fim atenți pentru că avem un județ cu mulți versanți. Am activat grupa mobilă pentru a monitoriza mai bine situația,” a adăugat acesta.
 
Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (ISU) apreciază activitatea primăriilor din Constanța și Cernavodă, care s-au mobilizat, au montat diguri gonflabile și au pus saci de nisip. Primăria Corbu a solicitat motopompe, care au fost detașate de la Cernavodă în zona Corbu.
 
Doar opt primării din cele 70 ale județului au răspuns la solicitarea ISU de la ora 24.00: Castelu, Coroana, Valu lui Traian, Vulturu, Saraiu, Nicolae Bălcescu, Siliştea şi Techirghiol.    
 
În cadrul videoconferinței, primarul Rasovei, Maria Mitu, spune că „Zilele acestea nu au fost evenimente deosebite. Avem nevoie de sprijin ISU doar pentru drumurile județene predispuse la inundații“. La Rasova au avut loc trei evenimente hidro-meteo periculoase care au făcut pagube de la începutul lunii.
 
Întregul comandament de situaţii de urgenţă pe inundaţii a răspuns solicitării prefecturii. Nicolaescu a menţionat că nu există probleme în judeţ în urma codului şi se vor efectua controale pentru a se asigura că sunt pregătite localităţile pentru vremea rece. „Autorităţile nu au fost luate prin surprindere ca în cazul codul portocaliu de acum o săptămână şi au avut timp să se pregătească”, a concluzionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii