Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Praznic împărătesc la Mănăstirea Stejaru Zeci de torţe au luminat aleea din faţa lăcaşului de cult

ro

14 Jun, 2013 00:00 3056 Marime text
Slujbă impresionantă, marţi, 12 iunie, la vecernia hramului mănăstirii Stejaru din Saraiu prăznuit de Înălţarea Domnului. Copiii din localitate au purtat straie populare, iar Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a venit la sărbătoare însoţit de corul Arhiepiscopiei Tomisului. Alături de credincioşi, un sobor format din preoţi din localităţile Saraiu, Hârşova, Horia, Gârliciu, Vulturu şi Ciobanu şi condus de ÎPS Teodosie, s-a rugat pentru sănătate, aducând în acelaşi timp rugăciuni Domnului Iisus Hristos şi Maicii Domnului.
Înainte de oficierea vecerniei, slujbă ce a început la orele 17.00 şi s-a întins pe parcursul a patru ore, ÎPS Teodosie a fost întâmpinat la intrarea în localitatea Stejaru de primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, care era însoţită de 50 de copii îmbrăcaţi în costume populare. La finalul vecerniei, după ce reprezentaţii clerului au ţinut o scurtă cuvântare, enoriaşii care ieşeau din mănăstire în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului au avut surpriza să găsească aleea din faţa mănăstirii luminată de zeci de torţe purtate de copii, făclii din bambus personalizate cu Icoana Înălţării Domnului şi Steagul României. 
Ieri, în ziua de hram, credincioşii au sosit la mănăstire încă de la primele ore ale dimineţii. Ca în fiecare an, localnicii au împărţit pomană celor prezenţi la slujba religioasă. De asemenea, enoriaşii au participat la orele amiezii la agapa frăţească închinată Înălţării Domnului Iisus Hristos. Tot atunci, copiii din comuna Saraiu au primit pachete cu dulciuri.

Drumul spre mănăstire a fost reabilitat 

Special pentru acest eveniment, primarul Dorinela Irimia a reabilitat drumul de piatră ce face legătura cu Mănăstirea Stejaru, astfel încât credincioşii să poată participa fără probleme atât ieri, la hram, cât şi cu o zi înainte, la vecernia Înălţării Domnului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii