Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit sondajului ZIUA de Constanţa Constănţenii sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu

ro

22 Apr, 2012 21:07 2326 Marime text

sondaj.jpgCotidianul ZIUA de Constanţa a demarat, pe 17 aprilie, un sondaj de opinie referitor la introducerea votului obligatoriu.

La întrebarea „Sunteţi de acord cu votul obligatoriu?", 62% dintre repondenţi au răspuns „Da", iar 38%, „Nu". La acest sondaj de opinie, derulat în perioada 17 - 22 aprilie, au răspuns 550 de persoane.

Amintim că legea care prevede introducerea votului obligatoriu a trecut tacit de Senat, în prezent fiind în dezbatere în Camera Deputaţilor, cameră decizională. Proiectul de lege privind votului obligatoriu este extrem de controversat. În primul rând, pentru că el intră în conflict cu legea fundamentală, Constituţia. Apoi, pentru că este posibil ca efectele ulterioare să contravină total celor dorite iniţial.

Această iniţiativă legislativă a prins contur ca urmare a faptului că, la ultimele alegeri, prezenţa românilor la urne a fost de doar aproximativ 30%. Imediat după Revoluţia din Decembrie '89, prezenţa alegătorilor la vot era însă de 80%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • KOSTAS 23 Apr, 2012 14:58 sondaj facut de voi in randul pdl-istilor si al altor asemenea categarii de persoane aservite puterii portocalii. conform constitutiei, legea suprema in acest stat, dreptul de a vota este un DREPT si nu o obligatie. consider ca aceasta clasa politica nu ma reprezinta, ca pe multi altii, si ca atare imi rezerv dreptul de a vota sau de a nu vota. ma voi prezenta la vot si voi sustine persoana care este un exemplu de moralitate in societate. atat timp cat macanitorii nu isi vad decat propriile interese, cand primeaza necinstea, nepotismul, favoritismul, nesimtirea ridicata la rang de arma, consider ca dreptul de a vota sa ramana un DREPT.