Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii de la Detașamentul Medgidia, felicitaţi de ziua lor de primarul Marian Iordache

ro

12 Sep, 2014 00:00 1768 Marime text
Mâine este celebrată Ziua Pompierilor din România, iar Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia, a ţinut să felicite Detaşamentul de Pompieri Medgidia pentru curajul de care aceştia dau dovadă în intervenţiile lor şi pentru devotamentul faţă de comunitate.
 
„La mulți ani Detașamentului de pompieri Medgidia! Vă mulțumim pentru sprijinul necontenit oferit comunității locale, pentru actele de eroism și pentru curajul care vă caracterizează în acțiunile de prevenire şi stingere a incendiilor, precum și în alte evenimente menite să ne protejeze viața și bunurile“, a declarat primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache.
 
În urmă cu 166 de ani, pe 13 septembrie, pompierii militari au acţionat eroic pe Dealul Spirii, în apărarea Revoluţiei Române de la 1848, împotriva intervenţiei străine. Roata de pompieri a capitalei, un sprijin statornic şi credincios al Revoluţiei paşoptiste, participând activ la apărarea ei şi la asigurarea pazei bunurilor populaţiei, a păzit cazarma de la Agie sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu. În această bătălie eroică, mai mult de jumătate din efectivul companiei de pompieri a căzut. Un şir de evenimente istorice ulterioare au consacrat actul eroic al pompierilor.
 
Ziua Pompierilor din România a fost oficializată după război, apoi prin Legea nr. 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, dar şi prin HG nr. 1490/2004, pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii