Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Locală înștiințează proprietarii de autovehicule. Până pe 20 august, nu se aplică nicio sancțiune pentru parcările publice

ro

13 Aug, 2020 17:08 13736 Marime text
 
  • În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare din municipiu
  • Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 lei
  • Poliția Locală derulează o campanie de conștientizare și cel puțin până pe 20 august, nu vor aplica nicio sancțiune
 
 
În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare din municipiu.
Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 lei.
Este vorba de reintroducerea amenzilor pentru neplata taxei de parcare prin SMS și ocuparea ilegală a unui loc care este deja închiriat de la Primărie.
Hotărârea ar fi trebuit să intre în vigoare din această săptămână, respectiv în 10 zile de la publicarea pe site-ul municipalității, însă edilul Constanței, Decebal Făgădău spune că nu dorește amendarea populației înainte ca oamenii să fie informați cu prevenderile noii hotărâri de CLM.
“Avem două servicii pentru parcări: unul pentru cele de reședință și unul pentru parcările publice cu plată, inscripționate corespunzător.
Pe mine mă interesează să facem campanii de conștientizare și, cel puțin până pe 20 august, să nu se aplice nicio sancțiune. În această perioadă, Poliția Locală pune înștiințări și notificări, însă fără amenzi, pentru că oamenii trebuie să fie informați în legătură cu aceste sancțiuni”, precizează edilul Constanței.
 
 
Redăm textul hotărârii: „Art. 1 – (1) Constituie contravenție următoarele fapte săvârșite de persoane fizice sau juridice: a) utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul local prin hotărâre; b) punerea utilizatorului de drept a unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi; c) ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice/hybrid plug-in, cu un alt tip de autovehicul. (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează: a) cu amendă de la 200 la 600 lei în cazul faptelor prevăzute la lit. a) şi b); b) cu amendă de la 200 la 400 lei, în cazul faptei prevăzute la lit. c).

(3) Sancţiunea se aplică persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în România, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state”.
Amenzile vor fi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.
 
Citește și:

Atenție! Intră în vigoare, la Constanța, amenzile pentru neplata taxei prin SMS și ocuparea ilegală a locurilor de parcare

Consiliul Local Municipal Constanța votează Amenzi pentru utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau pentru cine ocupă locul altui utilizator (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii