Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală are în sarcină şi monitorizarea depozitelor de deşeuri

ro

09 Oct, 2017 00:00 2382 Marime text
Atribuţiile Poliţiei Locale în domeniul protecţiei mediului vor include şi monitorizarea depozitelor de deşeuri, potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului. 

Conform unui comunicat al Executivului, măsura aprobată de Guvern are în vedere prevenirea declanşării unor incendii cu consecinţe grave pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale şi vine să completeze articolul 9 din Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010. 

„Situaţia extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deşeuri din Măldăreşti, judeţul Vâlcea, şi de riscul ca acest tip de incident să se producă şi în alte localităţi. Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancţionării României de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în contextul deciziei Comisiei Europene de a sesiza această instituţie pentru neîndeplinirea, de către ţara noastră, a obligaţiei de a închide depozitele de deşeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1.999/31/CE“, se precizează în comunicat. 

Lista depozitelor municipale conforme 

Potrivit site-ului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, la nivelul judeţului îşi desfăşoară activitatea două depozite de deşeuri municipale conforme. Unul dintre ele este Depozitul de deşeuri menajere şi asimilabile, amplasat în localitatea Ovidiu, administrat de SC Tracon SA. Acesta deserveşte localităţile Constanţa, Ovidiu şi Năvodari. Din anul 2009, în acest depozit au fost transportate şi deşeuri provenite din localităţile rurale unde au fost înfiinţate servicii de salubrizare sau au fost încheiate contracte pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere de către operatori economici autorizaţi.
 
Depozitul de deşeuri menajere şi asimilabile, amplasat în localitatea Costineşti, deserveşte 53.000 de persoane din localităţile învecinate, la care se adaugă şi 70.000 - 80.000 de turişti/an.
 
Din anul 2008, a fost autorizat şi Depozitul de deşeuri menajere, stradale, industriale şi asimilabile acestora, din incinta Port Constanţa, operat de SC Iridex Group Import Export Bucureşti, filiala Costineşti SRL. În acest depozit sunt eliminate deşeurile generate de operatorii economici din Portul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii