Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:54 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Policlinica va intra în reabilitare Paşi importanţi spre modernizarea sectorului sanitar din Medgidia

ro

26 Jul, 2014 00:00 1174 Marime text
Policlinica din Medgidia va intra, în curând, într-un proces de reabilitare. Primăria municipiului Medgidia anunţă că un proiect de mare interes pentru comunitatea locală a fost acceptat pentru a trece la etapa următoare, cea de contractare. În urma analizei tehnice a proiectului „Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Policlinică Medgidia din cadrul Spitalului Municipal Medgidia“, acesta urmează să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritara 3 - „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale“, Domeniul de intervenţie 3.1. - „Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate“.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate. Durata implementării proiectului este de 15 luni de la semnarea contractului de finanţare. Valoarea totală este de 28.273.237,44 de lei cu TVA, din care: contribuţia beneficiarului în proiect - 1.425.130,48 de lei cu TVA şi asistenţa financiară nerambursabilă - 26.848.106,95 de lei cu TVA.
„Prin implementarea acestui proiect, se doreşte creşterea calităţii serviciilor medicale oferite persoanelor din municipiul Medgidia în cadrul Ambulatoriului. De asemenea, se urmăreşte reducerea fluxului de internări în spital, consecinţă a creşterii numărului de consultaţii şi tratamente efectuate în policlinică“, a declarat primarul Medgidiei, Marian Iordache.

De precizat că ambulatoriul este corp comun cu spitalul. O parte din cabinetele medicale sunt privatizate conform OUG.124/1999, restul fiind închiriate medicilor care lucrează în spital şi au contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Judeţeană Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii