Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pohta ce-am pohtit Care alegorice şi animatoare, obligatorii pentru cluburile din Mamaia

ro

26 Mar, 2013 00:00 2451 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa dezbate astăzi un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de stimulare a turismului din staţiunea Mamaia. Articolul 1 al proiectului prevede că „în vederea promovării staţiunii Mamaia ca destinaţie turistică şi pentru creşterea calităţii produselor turistice, se stabilesc în sarcina tuturor operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia măsuri specifice care să asigure atingerea scopului prezentei hotărâri”.
Articolul 2 al proiectului menţionează că operatorii economici proprietari şi/sau administratori ai unei structuri de primire turistice au obligaţia de a respecta mai multe măsuri specifice. Astfel, „în scopul informării corecte şi adecvate a clienţilor, structurile de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică şi agrement, respectiv restaurante, baruri, unităţi de fast-food, cofetării, cluburi etc, deja clasificate la cel puţin categoria 3 stele, precum şi cele care îndeplinesc condiţiile şi criteriile pentru eliberarea certificatului de clasificare la cel puţin categoria 3 stele, au obligaţia traducerii listelor de preparate şi băuturi, în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, de regulă engleză, cu luarea în considerare a categoriei clienţilor care frecventează unitatea respectivă”.
 
Cine nu se conformează, plăteşte
 
Nimic ieşit din comun până acum. Interesant este însă punctul B al acestui articol, care specifică foarte clar că „în vederea asigurării unui element de vizibilitate şi identitate a staţiunii Mamaia, structurile de primire turistice cu funcţiuni de agrement, respectiv cluburi, au obligaţia de a-şi confecţiona cel mai târziu în ultima săptămână a lunii iunie a fiecărui an câte un car alegoric şi de a participa în timpul sezonului estival la caravanele organizate săptămânal de Primăria Municipiului Constanţa. Carul alegoric va avea o lungime minimă de 8 m, iar atmosfera va fi întreţinută de cel puţin şase animatori(oare)”.
E cel puţin interesant cum s-a gândit municipalitatea să oblige cluburile, printr-o hotărâre a Consiliului Local, să îşi confecţioneze care alegorice şi să întreţină într-un fel pasiunea primarului Radu Mazăre pentru soiul acesta de manifestări. Nu în ultimul rând, un alt articol al proiectului de hotărâre prevede că nerespectarea măsurilor prevăzute la articolul 2 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii