Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:44 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planuri pentru o dezvoltare durabilă Comuna Crucea va ajunge un punct bine marcat pe harta turistică

ro

26 Feb, 2014 00:00 811 Marime text
Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, face toate demersurile necesare astfel încât localitatea pe care o conduce să fie printre cele mai frumoase şi mai dezvoltate localităţi din judeţul Constanţa. După ce a semnat un contract important, cel de finanţare pentru un proiect ce prevede construirea unui centru de informare turistică, gospodarul-şef Gheorghe Frigioi susţine că tot ce se întâmplă în Crucea nu este decât un semn al normalităţii şi respectului pentru oamenii care l-au ales.

Implementarea acestui proiect presupune construirea şi dotarea unei clădiri cu aparatura necesară pentru informarea turiştilor. De asemenea, pe lista de investiţii necesare pentru comună se regăsesc şi proiecte de investiţie pe partea de învăţământ şi infrastructură şcolară: reabilitarea şcolii din Crucea şi realizarea unui campus şcolar, reabilitarea căminelor culturale din localităţile Gălbiori şi Crişan, şi achiziţionarea unui imobil pentru desfăşurarea activităţilor culturale în localitatea Gălbiori, precum şi o dorinţă mai veche a primarului - construirea unei grădiniţe cu orar prelungit în localitatea Crucea. Potrivit primarului, au fost depuse şi proiecte pentru realizarea unei baze sportive cu teren de fotbal omologabil Tip 1, în localitatea Crucea, proiect depus pentru finanţare prin Programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din spaţiul rural.
 
Totodată, administraţia publică locală din Crucea efectuează şi lucrări în vederea refacerii şi modernizării trotuarului din localitate, dar şi a străzilor interioare din Crucea. Pentru a atinge obiectivele propuse, Primăria comunei Crucea ţine cont de întărirea capacităţii instituţionale în cadrul nivelelor ei de execuţie şi decizie prin diferite acţiuni precum atragerea resurselor financiare, îmbunătăţirea sistemului de gestionare a resurselor umane, nivelul de pregătire şi specializare al resurselor umane, aceasta constituind o preocupare permanentă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii