Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plan Urbanistic Zonal pentru o investiție pe strada Lahovari, respins de Comisia de Urbanism a Consiliul Local Constanța

ro

25 Jan, 2021 17:14 2733 Marime text

 
  • PUZ este aferent terenului delimitat de Str. Ion Lahovari, Str. Flămânda, Al. Panselei și terenul identificat cu I.E. 211047
  • Prin PUZ se dorește o împărțire a zonei în: 3.936,91 mp (67%) în zonă mixtă locuințe individuale, colective, comerț, servicii, birouri și clinici medicale și 39,84 mp (0,67%) - locuințe individuale și colective mici cu maxim P+2 niveluri 
  • Comisia de Urbanism a CLM a respins în cadrul ședinței de astăzi Planul Urbanistic Zonal
  • Decizia finală va fi luată de Consiliul Local în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni

Comisia de Urbanism a CLM a respins în cadrul ședinței de astăzi Planul Urbanistic Zonal pentru o investiție imobiliară pe strada Lahovari din municipiu.
Este vorba despre PUZ aferent terenului delimitat de Str. Ion Lahovari, Str. Flămânda, Al. Panselei și terenul identificat cu I.E. 211047.
Documentația urbanistică de tip a fost elaborată în baza Certificatului de Urbanism nr. 1275/15.05.2017 emis de Primăria Municipiului Constanța și a Avizului de Oportunitate nr. 89115/ 20.07.2017.

Zona propusă spre studiu prezintă o suprafață totală de 0.5906 hectare.
Terenul ce a generat documentația, face parte din intravilanul Municipiului Constanța, situat în zona centrală a orașului, având în vecinătate Spitalul Județean Constanța, Parcul Tomis 2 și legătura facila cu arterele importante de circulație de la nivelul municipiului, Bd. Tomis la est, Bd. Mamaia la sud și Bd. Al. Lăpușneanu la vest față de zona studiată.

Prin PUZ se dorește o împărțire a zonei în: 3.936,91 mp (67%) în zonă mixtă locuințe individuale, colective, comerț, servicii, birouri și clinici medicale și 39,84 mp (0,67%) - locuințe individuale și colective mici cu maxim P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție.

Amintim că în 2017, proprietarul terenului, Stila Goșu obținea de la Primăria Municipiului Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism nr. 86 pentru proiectul „Desfiinţare imobil Corp C1, suprafaţă 62 mp“, de pe strada Ion Lahovari (fostă Costache Burcă) nr. 152, şi Certificatul de urbanism nr. 87 pentru „Desfiinţare imobil Corp C1 - suprafaţă 53 mp şi Corp C2 - suprafaţă 18 mp“, de pe strada Ioan D. Chirescu (Dumitru Donciu) nr. 2A din Constanţa.


Strada Lahovari trebuie să rămână o zonă cu locuințe individuale(P+1). Am avizat negativ în comisia de urbanism construcția unui imobil de 3 etaje cu locuințe colective pe strada Lahovari.
Votul comisiei a fost majoritar negativ, reprezentatul PSD fiind de acord cu proiectul
”, susține Cătălin Iacob, consilier local din partea USR PLUS.


Din comisie mai fac parte Daniel Tatu și Mihaela Andrei de la PNL, Cristina Popescu de la USR PLUS și Costin Răsăuțeanu din partea PSD.

Avizul comisiei este consultativ, decizia finală va fi luată de Consiliul Local în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii