Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plajele, în lucrări de amenajare La Olimp a fost dărâmat digul de nisip şi au fost montaţi stâlpi în partea de mijloc a plajei!

ro

26 Apr, 2013 00:00 5564 Marime text
Data de 1 Mai se aproprie, iar autorităţile se află pe ultima sută de metri cu lucrările de amenajare şi igienizare a plajelor.

Lucrările sunt în toi şi pe plaja din zona Olimp, din dreptul Popasului Pescarilor. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a dărâmat, zilele trecute, digul de nisip realizat în faţa cherhanalei pe perioada iernii pentru protejarea construcţiei, şi a efectuat lucrări de afânare şi nivelare a plajei.
În partea de mijloc a plajei, în locul fostului dig, ce se afla la câţiva metri de restaurant, au fost montaţi stâlpi legaţi cu sfoară între ei. Cu ce rol? Reprezentanţii Primăriei Mangalia susţin că stâlpii au rol decorativ şi că vor rămâne aici pe toată perioada verii.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Cătălin Anton, a precizat că plaja din zona Popasului Pescarilor are aproximativ 4.000 de metri pătraţi şi a fost scoasă la licitaţie în sesiunea 2013, în vederea administrării ei de către un operator privat. 
Cătălin Anton a precizat că pe plaja din zona cherhanalei nu vor fi efectuate încă înnisipări. „În perioada imediat următoare nu avem în program să efectuam lucrări de protecţie şi înnisipare a plajei din zona respectivă. Noi am început un program de refacere a plajelor litorale, iar în primă fază se va interveni pe plajele cele mai afectate de eroziune: Mamaia Sud, Constanţa (Nord, Centru şi Sud) şi Eforie Nord. Aceste plaje intra în reabilitare până în anul 2015. Conform masterplanului elaborat, pe următoarea alocaţie bugetară a Comisiei Europene (2014-2020) vom continua lucrările de refacere a plajelor de pe litoral”, a afirmat Cătălin Anton. Purtătorul de cuvânt al ABADL a menţionat că la această dată instituţia pe care o reprezintă se află pe ultima sută de metri cu amenajarea plajelor din toate staţiunile turistice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii