Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrecerea verii Distracţie pe săturate şi multe surprize, la Zilele Oraşului Techirghiol

ro

25 Aug, 2014 00:00 3827 Marime text
Timp de două zile, locuitorii oraşului Techirghiol au avut parte de cea mai aşteptată sărbătoare din acest an. Voie bună, concerte, concursuri, spectacol gastronomic, întâlniri cu persoane importante, dansuri, muzică şi artificii.

Toate acestea au fost ingredientele principale care au stat la baza celei mai mari petreceri din an, organizate de administraţia publică locală, condusă de primarul Adrian Stan. Zilele Oraşului Techirghiol, care s-au desfăşurat sâmbătă şi duminică, au făcut din micul orăşel balnear centrul distracţiei de weekend. Printre invitaţi s-au aflat personalităţi ale muzicii populare şi uşoare româneşti, precum Direcţia 5, Pact (componenţi ai foste trupe Compact), Mathias, Gloria, Deep Central şi Taraful Domnesc.



Primarul Adrian Stan şi Consiliul Local au dat startul manifestărilor încă de sâmbătă, atunci când au fost premiaţi şi răsplătiţi cetăţenii oraşului Techirghiol care au împlinit vârsta de 85 de ani, veteranii de război şi văduvele acestora, precum şi cuplurile care aniversează o jumătate de veac de la căsătorie. Acţiunea a avut loc în timpul unei şedinţe festive a Consiliului Local Techirghiol, care s-a desfăşurat sâmbătă seara, pe terasa Restaurantului Droma's. Seara a continuat pe ritmuri muzicale, în interpretarea lui Fuego şi a Danielei Gyorfi.
 
După şedinţa festivă, pe faleză, a avut loc defilarea ansamblurilor artistice Pescăruşul (românesc), CanSu (tătăresc), precum şi a grupului de balet Angy Dance Studio, din Techirghiol. De asemenea, ansamblurile de dans sportiv din Techrghiol, cluburile sportive, Fanfara Clubului Elevilor şi, nu în ultimul rând, elevi ai instituţiilor de învăţământ din localitate au ieşit la tradiţionala defilare. Cei prezenţi i-au putut asculta pe membrii Fanfarei Clubului Elevilor, pe copiii de la grădiniţele din oraş, cât şi pe elevii Liceului „Emil Racoviţă“. Seara a continuat cu prezentarea dansurilor tradiţionale, un spectacol oferit de minorităţile din oraş.
Zilele Oraşului Techirghiol se desfăşoară de mulţi ani în preajma datei de 23 august, întrucât am constatat că aceasta este perioada cea mai plină a verii. De aceea, încercăm să le oferim localnicilor şi turiştilor un spectacol frumos, prelungindu-le astfel şederea şi oferindu-le prilejul unor amintiri de neuitat“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan.
 
Duminică, seria de manifestări a continuat cu luptele în nămol, urmate de un concurs de înot. La ora 11.30, cei curajoşi au participat la competiţia intitulată „Cine prinde raţa... o câştigă“. Nu au fost neglijaţi nici microbiştii. Aceştia au urmărit un turneu de fotbal - Cupa „Sparta Techirghiol“ - şi un meci demonstrativ - Old boy’s -, desfăşurat pe stadionul din localitate. Chiar dacă ploaia a încurcat oarecum planurile organizatorilor, vremea s-a îmbunat, astfel că distracţia a ţinut până târziu. Seara a continuat cu spectacolul festiv „La mulţi ani, Techirghiol!“.



Tot ieri, de la ora 20.00, scena le-a aparţinut artiştilor consacraţi invitaţi la eveniment. În vremurile acestea, mai sărace din punct de vedere economic, încercăm să aducem câteva clipe de divertisment tuturor celor care locuiesc aici şi celor care ne vizitează şi revin aici cu drag. Ne-am bucurat în aceste zile şi de prezenţa unei delegaţii din Turcia, dintr-un oraş înfrăţit cu Techirghiol, şi din Olanda, oameni care, an de an, vin aici şi derulează acţiuni de binefacere pentru copiii mai puţin norocoşi din oraş. Sperăm din tot sufletul să ne revedem cu bine şi în anul următor“, a fost declaraţia edilului-şef Adrian Stan, în zi mare de sărbătoare a oraşului în fruntea căruia se află.
 
Seara, cerul oraşului a fost inundat de mii de steluţe colorate. Un spectaculos foc de artificii i-a lăsat fără cuvinte pe toţi cei prezenţi la Zilele Oraşului Techirghiol.


Sursa foto: Facebook.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii