Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste un miliard de lei pentru modernizarea ecluzelor Cine finanţează lucrarea şi cum se va desfăşura aceasta

ro

22 Jun, 2013 00:00 2511 Marime text
Premierul Victor Ponta a aprobat prin Hotărâre de Guvern numărul 376/20 iunie indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizare ecluze - echipamente şi instalaţii”.
La articolul 2 al hotărârii alineat 1 se arată că „Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual”. În schimb, la alineatul 2 se face precizarea că „După aprobarea de către Comisia Europeană a obiectivului de investiţii, finanţarea acestuia se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie la titlul 56 «Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare»”.

Răspunzător de modul de utilizare a banilor alocaţi pentru această investiţie va fi Ministerul Transporturilor, se menţionează la articolul 3 din Hotărârea de Guvern.
Valoarea totală a investiţiei este de 1.022.566 mii lei cu TVA, din care construcţia şi montajul au alocată suma de 305.111 mii lei.

Durata de realizare a investiţiei este de 54 de luni. În primul an va fi alocată pentru investiţie suma de 276.000 mii lei, pentru montaj şi construcţie fiind repartizaţi 67.000 mii lei. În cel de-al doilea an este prevăzută suma de 154.000 mii lei, pentru construcţie şi montaj fiind alocaţi 49.000 mii lei. Anul al treilea are repartizaţi 201.000 mii lei, din care 64.000 mii lei pentru construcţie şi montaj. În cel de-al patrulea an sunt prevăzuţi 220.000 mii lei, pentru construcţie şi montaj fiind alocată suma de 70.000 mii lei. În cel de-al cincilea an va fi acordată pentru investiţie suma de 171.566 mii lei din care 55.111 mii lei pentru construcţie şi montaj.
Investiţia presupune modernizarea a şase ecluze, a unei staţii de pompare, a două galerii de apă mari şi a trei staţii de apărare a localităţilor împotriva inundaţiilor.
Lucrările sunt amplasate pe teritoriul aflat în administraţia beneficiarului Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile” SA Constanţa.
Potrivit Hotărârii de Guvern, realizarea proiectului asigură, pe lângă îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe cele două canale, condiţii favorabile de conservare şi îmbunătăţire calitativă a factorilor de mediu din cadrul ecosistemului din zona aval Poarta Albă a celor două canale.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii