Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 7.700 de constănţeni beneficiază de Programul „Respect“! Consilierii locali au aprobat majorarea plafonului

ro

04 Oct, 2017 00:00 1556 Marime text
Consilierii locali municipali au votat majorarea plafonului pentru beneficiarii Programului social „Respect“, derulat de municipalitate. Noua hotărâre intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2018. Majorarea plafonului a fost necesară deoarece, odată cu mărirea punctului de pensie, mai mult de 2.600 de constănţeni îşi pierduseră dreptul la aceste ajutoare.
 
Peste 7.700 de constănţeni sunt, în acest moment, beneficiarii acestui program social, deoarece au venituri lunare cumulate nete mai mici sau egale cu suma de 1.250 de lei. Beneficiarii vor primi în continuare prin poştă tichetele pentru achiziţia de alimente în reţeaua magazinelor partenere. Pentru fiecare tranşă, vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare.
 
Potrivit hotărârii Consiliului Local Municipal Constanţa, pe lângă pensionarii cu venituri de până la 1.250 de lei, mai pot beneficia de Programul „Respect“ şi constănţenii care nu au niciun venit şi împlinesc în acest an cel puţin vârsta de 60 de ani. Totodată, se pot înscrie în program cei care au grad de handicap grav sau accentuat, dar şi constănţenii care beneficiază de venitul minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001. De asemenea, pot depune cereri constănţenii care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii