Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Performanța sportivă, premiată la Mihail Kogălniceanu în vremea colindelor Daruri din suflet pentru elevii și înțelepții comunei (galerie foto)

ro

18 Dec, 2014 00:00 2453 Marime text
E vremea colindelor, e vremea bucuriei și este timpul că cei mici să ne aducă aminte, tuturor, de ceea ce înseamnă bucuria Nașterii Domnului. Cu mic, cu mare, îmbrăcați în port popular sau deghizați în fulgi de nea, elevii de la Mihail Kogălniceanu au venit ieri să îi facă o urare din suflet celei pe care știu că avut-o alături oridecâte ori au avut nevoie: primarul Ancuța Belu. Cu emoții mai mari decât a celor mici, șefa autorității publice locale i-a primit pe toți cu bucurie și căldură, a cântat alături de ei, i-a îmbrățișat pe toți, iar la final, pentru că așa cere tradiția i-a răsplătit pe toți pentru colindul lor cu bomboane și cu câte o sacoșă de daruri.

 Copiii – sufletul sărbătorilor

Daruri au fost însă pregătite și pentru cei mai merituoși sportivi din Mihail Kogălniceanu. Peste 80 de sportivi, de la cei mai premiați practicanți de Tae Quan Do, rugbyști și fotbalişti, sunt premiați, în luna cadourilor de primarul Ancuța Belu. „Pentru că au avut rezultate excepţionale la competiții, micuții sportivi ai grupelor de Tae Quan Do primesc și câte un simbolic premiu în bani “, a declarat șefa administrației publice locale, Ancuța Belu.

Însă nu doar sportivii au primit cadouri de la reprezentaţii Primăriei Mihail Kogălniceanu ci toți elevii. „1500 de pungi cu daruri, constând în dulciuri, au fost pregătite și distribuite de la începutul săptămânii elevilor din localitate de la cel mai mic pui de grădiniță, până la cei mari de clasa a VIII-a “, a declarat primarul Ancuța Belu. Chiar și pentru bătrâni și personale defavorizate primarul a pregătit daruri, care vor fi distribuite până la Crăciun. Pentru pensionari cadourile vin după ce, vineri înţelepţii comunității au mers „la sfat “cu primarul. Așa cum i-a obișnuit, primarul a convocat bătrânii la dscuții la cea de-a cincea ediție a „Sfatului Bătrânilor “. „Am dezbătut, săptămâna trecută, aspecte importante privind comunitatea cu seniorii noştri, le-am ascultat sfaturile pe care vom încerca să le aplicăm chiar de la începutul anului viitor. Cine nu are bătrâni, să își cumpere, spune o zicală, iar noi, de atâta vreme, am învățat că avem nevoie de înţelepţi, căror trebuie să le ascultă sfatul și de care trebuie să ținem cont atunci când luăm decizii “, a declarat primarul Ancuța Belu. Și nu doar întâlnirea periodică cu reprezentanţii autorității locale le-a fost pregătită înțelepților ci și câte un mic dar de sfârşit de an. „1500 de pachete cu alimente constând într-un pui, un cozonac, un litru de ulei, un kilogram de zahăr, unul de făină și unul de orez sunt pregătite și pentru pensionarii cu venituri mici, pentru persoanele cu handicap și pentru celelalte categorii de persoane defavorizate “, a adăugat primarul Anca Belu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii