Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru Tiţa de la Lipniţa vine control de la MAI la Prefectură

ro

17 Jan, 2012 00:00 1756 Marime text
fondfunciar-fondfunciar1.jpgLa sediul MAI a ajuns o petiţie semnată de Gheorghe Tiţa, privind nemulţumirile acestuia legate de neretrocedarea unei suprafeţe de pământ de 18 ha de pe raza comunei Lipniţa

Comisia şedinţei de fond funciar avea programat să discute ieri dosarele de la Lipniţa rămase restante, dar aprobarea lor a fost din nou amânată, întrucât la Primăria acestei comune urmează să vină un control de la Bucureşti, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Inspectorii MAI vor verifica atât dosarele existente la Primăria Lipniţa, cât şi cele depuse la Prefectura Constanţa. „Am fost anunţat că va fi un control nu ştiu pentru ce. Nu cunosc ce conţine petiţia domnului Tiţa. Cei de la MAI vor veni pentru a verifica punerile în posesie sau retrocedarea, sau neretrocedarea suficientă, într-un cuvânt nemulţumirile domnului Tiţa de la Lipniţa", a explicat prefectul Constanţei, Claudiu Palaz. Contactat telefonic, primarul comunei Lipniţa, Florin Georgel Onescu, a precizat că nu ştia că va veni control de la MAI. „Domnul Gheorghe Tiţa se judecă cu ADS de şase ani pentru anularea a două titluri de proprietate şi punere în posesie. Nu ştiu în ce stadiu se mai află procesul. Ştiu că ADS a făcut recurs, apoi ADS a deschis o nouă acţiune în instanţă", a precizat şeful autorităţii locale. Petentul solicită să intre în posesia a 18 ha de pământ, potrivit primarului. Precizăm că în anul 2005 Agenţia Domeniilor Statului din cadrul Ministerului Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) a înaintat către Curtea de Apel Constanţa o plângere pentru declanşarea procedurii falsului împotriva comisarului-şef din cadrul Corpului de Control din Inspectoratul General al Poliţiei Române, Gheorghe Tiţa. Potrivit ADS, Gheorghe Tiţa susţine că este moştenitor al lui Marin Tiţa şi al lui Coman Nicu, din comuna Lipniţa, şi, implicit, beneficiarul averii acestora. Comisiile de aplicare a Legii 18 din cadrul comunei Lipniţa şi al Prefecturii Constanţa au validat în 2005 această cerere, acordându-i lui Tiţa 18 hectare de teren. La scurt timp au început procesele în instanţă prin reprezentanţii ADS. Se pare că Gheorghe Tiţa nu este moştenitor de drept al lui Marin Tiţa şi, în plus, acesta ar fi falsificat registrul cu suprafeţele de teren din anul 1951, transformând 0,18 hectare în... 18 hectare.

„Mă bucur că am fost în formaţie completă"

Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a apreciat în cadrul şedinţei de fond funciar că la întrunire au participat toţi membrii. „Mă bucur tare mult că azi (n.r. ieri) am fost în formaţie completă. Consiliul Judeţean şi-a trimis şi el reprezentant. Din partea CJC a fost prezent domnul Cristinel Dragomir. Reprezentantul nu vine pentru prefect, vine pentru cetăţean şi acesta este un lucru foarte bun", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Pe ordinea de zi au fost aprobate cereri de despăgubire sau de punere în posesie pentru proprietarii de terenuri din Bărăganu, Castelu, Cobadin, Cuza Vodă şi Murfatlar. Pentru Săcele au trecut doar trei puncte din totalul celor supuse votului, restul urmând a fi dezbătute într-o şedinţă ulterioară, întrucât comisia nu a avut timpul fizic necesar pentru a le analiza. Amintim că în baza unei hotărâri luate de Prefectura Constanţa şedinţele de fond funciar vor fi organizate săptămânal, pentru a urgenta rezolvarea cererilor de despăgubiri sau de punere în posesie sosite în număr din ce în ce mai mare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii