Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru siguranţa locuitorilor şi a turiştilor Suplimentarea poliţiştilor locali în Techirghiol, refuzată de Prefectură!

ro

08 May, 2017 00:00 3083 Marime text
Aflată pe primul loc în topul staţiunilor balneare din România, însumând 65 de puncte la cele zece criterii de evaluare luate în considerare, staţiunea Techirghiol se pregăteşte pentru sezonul estival 2017. Şi cum siguranţa cetăţenilor şi a turiştilor - veniţi aici fie în concediu de odihnă, fie la tratament - trebuie asigurată permanent, reprezentanţii administraţiei publice locale au analizat, recent, bilanţul activităţilor desfăşurate de Poliţia Locală în anul precedent şi au stabilit măsurile necesare pentru îmbunătăţirea activităţii, precum şi priorităţile pentru anul în curs.
 
Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, a subliniat că „întreaga activitate a Poliţiei Locale este derulată pentru asigurarea integrităţii fizice şi patrimoniale a cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, creării şi menţinerii unui climat de normalitate civică“.
 
În cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Orăşenesc Techirghiol a fost aprobat, în unanimitate, Raportul de activitate al Poliţiei Locale pe anul precedent. Documentul, ce poartă semnătura şefului Serviciului Poliţia Locală, Lucian Florea, cuprinde o serie de măsuri care vor conduce la îmbunătăţirea activităţii. Astfel, poliţiştii locali vor acţiona în ceea ce priveşte comunicarea, atitudinea şi comportamentul în relaţiile cu cetăţenii, vor fi atenţi la întocmirea proceselor-verbale, astfel încât să nu existe motive de contestare sau de anulare în instanţă a acestora şi, nu în ultimul rând, vor întări serviciul de pază. De asemenea, pentru a verifica modul în care sunt îndeplinite atribuţiile de serviciu de către poliţiştii locali, se vor derula controale inopinate pe timpul zilei şi mai ales noaptea.
 
Potrivit primarului Iulian Constantin Soceanu, Poliţia Locală Techirghiol şi-a stabilit câteva priorităţi pentru anul în curs. „Pregătirea profesională prin activităţi teoretice şi practice este esenţială“, a subliniat edilul-şef. În acest an, angajaţii Poliţiei Locale vor urmări şi controla respectarea normelor legale în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, disciplina în construcţii, legalitatea activităţilor comerciale desfăşurate pe raza oraşului, precum şi respectarea normelor în vigoare privind protecţia mediului.
 
De asemenea, poliţiştii locali vor participa la întocmirea şi distribuirea de adrese societăţilor comerciale de pe raza localităţii pentru implementarea programului de colectare selectivă a deşeurilor rezultate din activităţi curente. „În prezent, avem aprobat de la Prefectura Constanţa un număr de 18 poliţişti locali. Nu sunt suficienţi şi, de aceea, am solicitat mărirea numărului deoarece, în perioada sezonului estival, populaţia oraşului creşte de câteva ori şi aveam nevoie de o suplimentare. Din păcate, nu ni s-a aprobat, aşa că… ne descurcăm cu ce avem“, ne-a declarat primarul urbei. 

Soarta câinilor fără stăpân  

Un alt aspect care ar putea deranja şi periclita siguranţa locuitorilor şi a turiştilor veniţi la Techirghiol îl reprezintă câinii fără stăpân. Iată de ce, recent, consilierii locali din Techirghiol au aprobat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Iulian Constantin Soceanu, privind „concesionarea prin licitaţie publică a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân pentru UAT Techirghiol“. „Licitaţia urmează să fie organizată. Suntem în procedură, s-a votat caietul de sarcini, urmează să îndeplinim formalităţile de achiziţie a serviciului prin Sistemul de Achiziţii Publice. Concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân de pe raza localităţii va fi pentru o perioadă de patru ani“, a menţionat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii