Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru siguranţa cetăţeanului şi cheltuieli reduse Primăria Ovidiu va extinde şi moderniza sistemul de iluminat public

ro

26 Oct, 2016 00:00 1408 Marime text


Reprezentanţii administraţiei locale din Ovidiu preferă să lucreze pe baza unor strategii pe termen mediu şi lung, iar proiectele ample, ale căror costuri sunt mult prea mari pentru a fi acoperite de bugetul local, se preferă a fi finanţate din fonduri europene, nerambursabile.   

Situat în nordul municipiului Constanţa, în imediata apropiere a Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari şi a Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu şi traversat de Drumul European E60 (Drumul Naţional 2A), oraşul Ovidiu se învecinează, pe lângă municipiul reşedinţă de judeţ, cu oraşul Năvodari şi comunele Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă şi Valu lui Traian. Poziţionarea localităţii impune noi standarde de viaţă şi de dezvoltare, iar primarul George Scupra împreună cu membrii Consiliului Local Orăşenesc lucrează la elaborarea, din timp, a unor proiecte importante pentru comunitate.

Baza financiară pentru dezvoltarea oraşului - fondurile europene

Unul dintre ele vizează creşterea eficienţei energetice prin modernizarea şi extinderea iluminatului public în oraşul Ovidiu. Sursa de finanţare a acestuia este asigurată în principal din fonduri europene, edilul-şef depunând şi urmând să-l deruleze prin POR. O parte din sumă va fi suportată de la bugetul de stat, iar alte cheltuieli neeligibile vor fi acoperite din bugetul local.
 

„Proiectul a fost estimat la 4.400.000 de lei şi trebuie implementat până la finele exerciţiului financiar european, mai precis în perioada 2016-2020“, a menţionat şeful administraţiei locale din Ovidiu. 

 
George Scupra a precizat că punerea în practică a acestui proiect va răspunde solicitărilor venite din partea comunităţii, va ajuta autorităţile să acţioneze astfel şi pentru o mai mare siguranţă a cetăţenilor şi, totodată, va schimba şi imaginea nocturnă a localităţii.
 

„Proiectul respectiv prevede înlocuirea sistemelor de iluminat public cu incandescenţă cu iluminat prin utilizarea unor lămpi cu eficienţă energetică F9, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător (de exemplu LED). De asemenea, va permite inclusiv reabilitarea instalaţiilor electrice - stâlpi, reţele etc. În proiect am prevăzut atât instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, cât şi extinderea sistemului de iluminat public. Nu în ultimul rând, nu trebuie să omitem utilizarea surselor regenerabile de energie, de exemplu a panourilor fotovoltaice“, a afirmat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

 
Pornind de la capitalul natural al urbei, şeful administraţiei locale a elaborat o „strategie de dezvoltare durabilă a oraşului Ovidiu“, ce a avut în vedere fiecare domeniu: infrastructura, resursa umană, dezvoltarea economică, turismul, educaţia şi cultura, precum şi sănătatea şi asistenţa socială. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii