Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru fluidizarea traficului în sezonul estival Se lucrează la o nouă rută ocolitoare între 2 Mai şi Vama Veche

ro

07 Apr, 2015 00:00 2205 Marime text
Localităţile cu mare trafic turistic, cum sunt Vama Veche sau 2 Mai, vor deveni, peste doar câteva săptămâni, locul principal de întâlnire al boemilor îndrăgostiţi de poezia acestor zone. Autorităţile locale ştiu că drumurile vor fi neîncăpătoare în perioada mini-vacanţei de 1 Mai şi apoi pe toată durata sezonului estival, tocmai de aceea au căutat soluţii pentru detensionarea circulaţiei.

„În prezent, avem în derulare un proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 1.2.5., în cadrul căruia se reabilitează şi se asfaltează un drum extravilan, care va ajuta la dezvoltarea sectorului economic şi chiar turistic în regiune. Se lucrează la acest drum, doar că vremea nefavorabilă ţine lucrările pe loc. Fiind un drum foarte apropiat de localităţi, va deveni unul strategic şi va fi intens utilizat. A fost nevoie să intervenim puţin la proiect, în sensul că nu va mai ajunge chiar până la punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche, dar, oricum, va fi un drum care îşi va dovedi în timp utilitatea“, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.

Însă acest proiect de infrastructură, care va avea destinaţia de „drum de exploatare agricolă“, nu este singurul la care se lucrează în prezent, în comuna Limanu. „Avem în lucru mai multe proiecte pe care intenţionăm să le depunem de îndată ce se vor deschide noile axe de finanţare europeană din exerciţiul 2014 - 2020, care implică reabilitarea drumurilor, a căminelor culturale, a instituţiilor de învăţământ. Nu în ultimul rând, avem deja un proiect pentru construirea a două capele mortuare, una în localitatea Limanu, cealaltă, la 2 Mai. Cel mai ambiţios proiect este însă acela de reabilitare a portului din 2 Mai, pe care vrem să îl facem accesibil turiştilor“, a adăugat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea. Nu în ultimul rând, printre picături, literalmente, în localitate se face şi tradiţionala curăţenie de Paşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii