Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe surse. Rocadă la Mangalia Sorin Andrei îl înlocuieşte pe viceprimarul Constantin Filimon?

ro

21 Feb, 2012 00:00 2419 Marime text

mangalia.jpgAdministraţia publică locală din Mangalia se poate defini, de departe, drept cea mai conflictuală din judeţul Constanţa.

Mandatul fostului primar suspendat din funcţie, Claudiu Tusac, a fost unul al divergenţelor de opinie, care, în Consiliul Local, de multe au degenerat în adevărate scandaluri. Încă din vara lui 2008 şi până în prezent, aleşii locali sunt într-un permanent conflict. E drept, taberele din forul decizional al oraşului s-au modificat şi răsmodificat, context în care interesul cetăţeanului de rând a trecut pe locul doi, prioritate având, paradoxal, interesele aleşilor locali. Astfel, liberalii au jucat când în tabăra democrat-liberală, când în cea social-democrată, condusă de Claudiu Tusac.

Mai nou, potrivit unor surse din administraţia locală, liberalii ar merge din nou pe mâna lui Tusac, iar obiectivul comun ar fi reprezentat de schimbarea viceprimarului Constantin Filimon, respectiv de înlocuirea sa cu liberalul Sorin Andrei. Conform surselor citate, Sorin Andrei, care a mai ocupat funcţia de viceprimar în actualul mandat de ales local, ar fi pe placul lui Tusac. Pentru ca el să redevină viceprimar ar avea nevoie de majoritate în Consiliul Local, dar cum majoritatea a tot suferit modificări, se pare că şansele liberalului sunt destul de mari. Proiectul de hotărâre ar avea nevoie de zece voturi.

Motivul pentru care se doreşte debarcarea lui Filimon de la conducerea Primăriei porneşte, cum altfel?, de la problema căldurii, un blocaj întreţinut, care sfidează total cetăţeanul de rând, forţat să reziste la frigul din casă, chiar şi la temperaturi cu mult sub zero grade. Concret, de la faptul că Filimon a anunţat rezilierea contractului cu furnizorul de agent termic, Callatis Therm, în plină iarnă şi fără a avea aprobarea Consiliului Local. De altfel, acesta din urmă nici măcar n-a fost consultat, aflând de gestul radical al lui Filimon din presă.

Ulterior anunţului, viceprimarul Constantin Filimon a convocat patru şedinţe de îndată pentru a supune la vot proiectul privind rezilierea contractului cu societatea Callatis Therm, şedinţe care au eşuat de fiecare dată, din cauza lipsei de cvorum. În cursul zilei de ieri, Filimon a convocat o a cincea astfel de şedinţă, la 18.30, la sediul Primăriei. Şansele ca şedinţa de îndată să aibă loc, iar proiectele să treacă erau însă extrem de reduse. Consilierii locali se tem de clauzele contractului, mai exact de eventuale daune pe care le-ar putea suporta administraţia locală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un localnic 21 Feb, 2012 21:27 ...in Mangalia exista aceasta lupta politica de cand Iorgus a pierdut primaria, el este principalul sforar. De fapt mangaliotii isi merita soarta s-au vandut prea ieftin la ultima alegere locala si culmea nici nu au invatat nimic din mizeria cu caldura din oras si in mod sigur se vor arunca in bratele lui Iorgus din nou. Asta e, sa nu ai si alte variante este tragic, mai bine nu merg la vot, macar sa se aleaga singuri.