Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL consideră că „regionalizarea este o reîmpărţire la nivel regional a funcţiilor din USL”

ro

17 Jun, 2013 00:00 1602 Marime text
Revizuirea Constituţiei, proiectul de regionalizare şi referendumul convocat de preşedintele Traian Băsescu pentru parlamentul unicameral sunt cele trei teme abordate, la finalul săptămânii trecute, de liderii PDL din regiunea de Sud-Est, reuniţi într-o întâlnire la Constanţa.

Potrivit declaraţiilor făcute, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, de Cezar Preda, vicepreşedintele PDL, responsabil de regiunea de Sud-Est, mesajul pe care regiunea îl va transmite Biroului Permanent Naţional al partidului este acela că „PDL nu va susţine modificarea Constituţiei dacă aceasta nu va cuprinde parlamentul unicameral”. Preda a menţionat că suveranitatea poporului trebuie respectată, dar şi că legea fundamentală trebuie să se modifice doar „în momente de mare cumpănă pentru ţară”.

„Mai este timp ca USL-ul să vină cu picioarele pe pământ”

În această ordine de idei, liderul PDL prezent la Constanţa a precizat că nu crede că actuala clasă politică va respecta dorinţa poporului în urma referendumului convocat, cu puţin timp în urmă, de Traian Băsescu, de vreme ce nu a făcut asta nici în urma celui din 2009. „Un nou referendum nu este o joacă. Noi credem că mai este timp ca USL-ul să vină cu picioarele pe pământ. Nu credem că PDL-ul ar trebui să se arunce orbeşte pentru chestiuni care au fost deja stabilite de poporul român”, a subliniat Cezar Preda.
Întrebat dacă poziţia PDL faţă de referendum are legătură cu faptul că Traian Băsescu a anunţat că drumul său se desparte definitiv de cel al PDL, vicepreşedintele partidului a afirmat: „Niciodată PDL nu a întrerupt legăturile cu Traian Băsescu. Întotdeauna Traian Băsescu a fost cel care a întrerupt legăturile. Doar că acum este iremediabil”.

„Nu credem că o regionalizare va aduce mai mulţi bani europeni”

În ceea ce priveşte regionalizarea, în opinia lui Cezar Preda aceasta „nu va aduce niciun beneficiu României”. „Este (n.r. regionalizarea) o reîmpărţire la nivel regional a funcţiilor din USL. Nu credem că va aduce mai mulţi bani europeni. Ceea ce ne lipseşte este hărnicia”, a afirmat coordonatorul regiunii de Sud-Est.
Nu mai puţin important, în cadrul conferinţei de ieri, la care a participat şi liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, Preda a declarat că partidul şi-a propus reorganizarea totală până la data de 15 noiembrie. Asta înseamnă alegeri în toate organizaţiile, excepţie făcând PDL Constanţa şi PDL Buzău. Cât despre Organizaţia PDL Constanţa, vicepreşedintele formaţiunii politice a anunţat că Biroul Permanent Judeţean al acesteia va fi completat cu patru locuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii