Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pavilionul Expoziţional ajunge abia anul viitor înapoi la CJC Consilierii judeţeni sunt convocaţi, astăzi, la şedinţă

ro

03 Dec, 2014 00:00 1225 Marime text


Consilierii judeţeni sunt convocaţi, astăzi, în şedinţă ordinară. Începând cu ora 12.00, în sala „Remus Opreanu“ din Palatul Administrativ, aleşii judeţeni vor dezbate 28 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.


Reprezentanţii judeţului vor dezbate repartizarea unor locuinţe de serviciu în imobilul Bloc L4 din aleea Magnoliei nr. 2, precum şi încetarea dreptului de administrare a Fundaţiei Fantasio asupra Pavilionului Expoziţional, proprietate publică a judeţului Constanţa. De fapt, se va pune pe tapet modificarea HCJC nr. 199/03.10.2014 privind încetarea dreptului de administrare a Fundaţiei Fantasio Constanţa asupra imobilului „Pavilion Expoziţional Constanţa“, proprietate publică a judeţului Constanţa. În hotărârea la care se face referire, era precizat ca Pavilionul Expoziţional Constanţa să revină în administrarea Consiliului Judeţean în termen de 45 de zile de la adoptarea hotărârii, însă acum se solicită modificarea, astfel încât predarea să se facă la data de 15 ianuarie 2015. Potrivit motivaţiei, aceasta presupune „o activitate amplă de inventariere şi evaluare a mijloacelor materiale aferente imobilului“.

Consilierii vor dezbate şi o solicitare venită din partea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Agigea, având ca scop rectificarea bugetară. Conform expunerii de motive, este nevoie de rectificarea bugetului cu 30.000 de lei, fără ca acest lucru să implice în vreun fel bugetul judeţean. Suma provine din contribuţiile bolnavilor şi reprezintă venituri proprii ale instituţiei, iar banii vor fi cheltuiţi pentru materiale de curăţenie - 897 de lei, medicamente - 25.838 de lei şi materiale sanitare - 3.265 de lei. Mai mult, unitatea a reuşit chiar să economisească diferite sume la capitole bugetare, însumând 85.100 de lei, bani pentru care se solicită suplimentarea altor capitole. De asemenea, 5.000 de lei sunt necesari pentru reparaţii curente, în timp ce pentru uniforme şi echipament este nevoie de 28.500 de lei.

Un alt proiect supus aprobării face referire la aprobarea caietului de obiective pentru concursul de plan de management pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. De asemenea, vor fi supuse aprobării două convenţii de colaborare între Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, UAT judeţul Constanţa şi UAT Horia, respectiv UAT Mircea Vodă.

În convocatorul întâlnirii se mai află proiecte importante pentru dezvoltarea şi modernizarea serviciilor în comunităţile din judeţul Constanţa, cum ar fi atribuirea licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate, conform legislaţiei, dar şi rectificări ale bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru instituţiile subordonate administraţiei judeţene, bani de care acestea au nevoie pentru derularea de proiecte.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se află şi proiectul privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru iarna 2014 - 2015.

Şi localităţile din judeţul Constanţa aşteaptă cu sufletul la gură şedinţa de astăzi, căci se supun votului şi hotărâri ce vizează repartizarea de sume de bani necesare administraţiilor din judeţ pentru derularea de proiecte, respectiv fonduri din sume defalcate din TVA pe 2014 şi din procentul de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură. Totodată, va fi supusă votului şi modificarea HCJC nr. 243/29.10.2014 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2014 pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Aleşii judeţeni vor mai aproba şi rectificarea mai multor bugete ale unor instituţii care se află în subordinea CJC, dar vor acorda şi o serie de ajutoare financiare pentru cazuri sociale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii