Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru noi săli de clasă pentru elevi Primăria comunei Lumina investeşte şi în infrastructura şcolară, nu doar în drumuri

ro

20 Jan, 2015 00:00 2311 Marime text

Una dintre localităţile cele mai căutate de cei care doresc să evadeze din zbuciumul urban şi să se refugieze într-o casă liniştită, departe de zgomotul Constanţei, este comuna Lumina. Situată foarte aproape de reşedinţa de judeţ, dar totuşi la kilometri distanţă de agitaţie, localitatea Lumina devine, pe an ce trece, din ce în ce mai căutată de cei care vor să îşi ridice o locuinţă. În prezent, administraţia publică locală are în derulare mai multe proiecte menite să dezvolte infrastructura drumurilor şi cea de apă-canalizare. „Am demarat încă de astă toamnă un program de asfaltare şi pietruire a străzilor, iar lucrările au decurs chiar satisfăcător. Sunt gata mai multe străzi, a fost asfaltat şi drumul comunal care leagă Sibioara de DN 22. Lucrările sunt avansate cam în proporţie de 50%. Momentan, din cauza vremii, am fost nevoiţi să întrerupem lucrările, dar acestea vor fi reluate cât de repede posibil. Termenul de finalizare a lucrărilor este scurt, recepţia lor trebuie făcută anul acesta“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru. Valoarea estimată a proiectului denumit „Îmbunătăţirea reţelei de străzi în Comuna Lumina“ este de 15.790.624 de lei fără TVA.

„Şi lucrările pentru introducerea reţelei de alimentare cu apă a satului Sibioara sunt avansate, fiind deja încheiată jumătate din ceea ce presupune proiectul“, a mai spus gospodarul-şef. Lucrările, în valoare de 7.982.086 de lei fără TVA, sunt realizate de firma Romda Sales din capitală. Tot până la jumătate s-a ajuns şi cu investiţia privind obiectivul „Staţie de epurare şi canalizare la Oituz“. „Proiectul cu reţeaua de canalizare de la Oituz a fost dat în executare, este finalizat în proporţie de 50% şi, de asemenea, aşteptăm ca vremea să fie favorabilă pentru a continua investiţiile. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 8.585.860 de lei“, a explicat primarul Dumitru Chiru. Lucrările sunt finanţate de Guvernul României, prin Hotărârea de Guvern numărul 577.

Patru laboratoare noi pentru elevi

Unul dintre proiectele de suflet ale şefului administraţiei publice locale de la Lumina este însă cel prin care se construieşte un nou corp de şcoală. „Lucrările începute astă-toamnă la proiectul ce prevede extinderea sediului şcolii generale decurg destul de bine. Construcţia este deja ridicată în proporţie de 40%. Proiectul implică amenajarea a patru noi laboratoare, săli ce se construiesc lângă sediul deja existent, cu care se va face legătura printr-un culoar. Era nevoie de aceste noi spaţii, pentru că elevii învăţau deja în două schimburi, iar numărul copiilor din localitate este într-o continuă creştere“, a declarat şeful autorităţii publice locale. „Investiţia se ridică la aproximativ 1.800.000 de lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Termenul de finalizare a investiţiei este de zece luni, asta dacă Guvernul va face la timp toate plăţile. Până acum, aşa s-a întâmplat. Ne punem toată speranţa ca anul şcolar 2015-2016 să debuteze cu această investiţie finalizată“, a conchis gospodarul-şef Dumitru Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii