Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii PNL au aruncat bomba Preşedinţii de Consilii Judeţene vor fi aleşi de consilieri. Ce a răspuns Nicuşor Constantinescu

ro

04 Oct, 2013 00:00 1823 Marime text
Parlamentarii PNL au iniţiat un proiect legislativ pentru modificarea Legii numărul 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Aceştia propun ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie fi ales de către consilieri, şi nu de cetăţeni prin vot direct, iar primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.
Replica preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la adresa parlamentarilor liberali care au propus acest proiect este una dură: „Am vorbit cu colegii mei liberali din celelalte judeţe unde sunt preşedinţi de consilii judeţene şi au spus că nici ei nu au fost consultaţi. Este o iniţiativă a unor parlamentari PNL care a fost luată fără aprobarea USL-ului. Este o iniţiativă şi o opinie. Nu va trece această opinie”. Şeful CJC a explicat că „nu este normal să ne întoarcem în timp şi să ne alegem iar pe ochi albaştri între consilieri”. „E normal să fii votat uninominal şi să răspunzi pentru ceea ce faci în faţa electoratului. Ce se întâmpla înainte era o minciună şi o păcăleală şi nici măcar nu aveai reprezentativitate. Cum vine asta, sunt preşedinte de CJC, reprezint cetăţenii, dar nu m-a ales nimeni. M-au ales 27 de consilieri”, a mai declarat şeful CJC.

„Domnul Antonescu invocă Tratatul de la Nisa”

Pe de altă parte, şeful CJC apreciază demersul liderului PNL, Crin Antonescu, care a propus amnistie pentru conflictul de interese şi recurs în interesul legii pentru incompatibilitate, în cazul primarilor declaraţi de ANI incompatibili pentru că au făcut parte, în interesul comunităţii, din adunările generale ale societăţilor comerciale. „Pe de o parte, mă obligi ca autoritate locală să fac o asociaţie de dezvoltare intercomunitară şi să am operatori regionali de apă, să accesez un sfert miliard de euro, prin intermediul acestei asociaţii, şi apoi îmi spui că suntem incompatibili. Păi înseamnă că ne dăm cu stângul în dreptul pentru că v-am spus directiva europeană nu că dă voie aleşilor locali să participe, îi obligă să participe în toate structurile care deservesc interesele comunităţii care i-a ales. Tratatul de la Nisa este asumat în România, în Parlamentul României, iar domnul Antonescu invocă Tratatul de la Nisa”, a spus şeful CJC. Nicuşor Constantinescu crede că „se va modifica legea şi se va amnistia administrativ inclusiv primarii în funcţie, consilierii locali şi preşedinţii de consilii judeţene, care s-au aflat în situaţia aceasta, a aşa-zisei incompatibilităţi”. Mai mult, preşedintele CJC a afirmat că „prevederile deciziilor ANI se vor anula”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii