Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz ar putea emite un nou ordin de suspendare din funcţie Tusac - Nu vreau să mai aud de nicio candidatură

ro

24 Feb, 2012 00:00 1709 Marime text

Tusac-ClaudiuTusacpaine01.jpgTribunalul Buzău i-a dat ieri câştig de cauză lui Claudiu Tusac în dosarul în care acesta a contestat ordinul prin care prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, l-a eliberat din funcţie pe motiv de incompatibilitate, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

Palaz a solicitat, în cursul zilei de ieri, motivarea instanţei, a declarat recurs şi, de asemenea, a mărturisit că nu este deloc exclus ca, în baza unui raport al Curţii de Conturi, să emită un nou ordin de eliberare din funcţie a primarului municipiului Mangalia.

Adio, dar rămân cu voi!

Începând de ieri, social-democratul Claudiu Tusac este din nou primarul Mangaliei. Tribunalul Buzău i-a dat câştig de cauză, dar decizia nu este definitivă, prefectul Palaz formulând deja recurs. Mai mult, prefectul a declarat că ia în calcul ca, „în baza unui raport al Curţii de Conturi, care este în verificări la DNA şi care, de asemenea, constată anumite nereguli în ceea ce-l priveşte pe Claudiu Tusac" să emită un nou ordin de suspendare din funcţie a primarului din sudul litoralului.

Amintim că al doilea episod de eliberare din funcţie a lui Claudiu Tusac a început în noiembrie 2011. La momentul respectiv, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa l-a eliberat din funcţie pe Tusac, având la bază un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care îl considera pe primar incompatibil. Tusac a atacat atunci raportul ANI, însă a pierdut în instanţă. Ulterior, el a atacat şi Ordinul 773/2011, prin care prefectul Palaz l-a eliberat din funcţie. Palaz a solicitat la Înalta Curte de Casaţie strămutarea procesului, lucru care s-a şi întâmplat, astfel că cele două dosare în care Tusac contesta ordinul lui Palaz au fost strămutate şi s-au judecat unitar la Tribunalul Buzău.

The show must go on!

Instanţa trebuia dea decizia în cursul zilei de 21 februarie, dar pronunţarea a fost amânată cu 48 de ore. Astfel, ieri, Tribunalul Buzău a decis: Tusac revine, cu doar câteva luni înainte de finalizarea actualului mandat, pe funcţia de primar al municipiului Mangalia. Rămâne de văzut cum anume va afecta acest lucru administraţia publică locală din Mangalia, din moment ce aceasta se află parcă pe un butoi de pulbere, atât aleşii locali, cât şi cetăţenii fiind la un pas de a „exploda" din cauza numeroaselor probleme şi conflicte înregistrate de-a lungul timpului în localitate.

Nu este pentru prima oară când Tusac este eliberat din funcţie de prefectul Palaz. Acest lucru s-a întâmplat şi în urmă cu mai bine de doi ani, tot în baza unei incompatibilităţi sesizate de Agenţia Naţională de Integritate. La momentul respectiv însă, instanţa a decis, definitiv şi irevocabil, că Tusac revine în funcţia de primar.

„Nu vreau să mai aud de nicio candidatură"

Referitor la decizia instanţei, Claudiu Tusac a declarat: „Din punctul meu de vedere, este o decizie corectă, am avut întotdeauna încredere în justiţie". În ceea ce priveşte un posibil nou ordin de suspendare din funcţie emis de prefectul judeţului Constanţa, Tusac a menţionat că ar considera acest lucru ca fiind „o glumă proastă".

Nu în ultimul rând, întrebat dacă acum, că a revenit pe funcţia de edil-şef al municipiului Mangalia, ia în calcul o nouă candidatură din partea PSD, Tusac a afirmat: „Nu vreau să mai aud de nicio candidatură. Vreau să uităm de ranchiună, eu şi consilierii locali. Astăzi nu mă mai interesează decât să se încheie mandatul".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii