Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz - „Am găsit documente care cred că nu pot să-l lase să doarmă liniştit pe Tusac"

ro

28 Feb, 2012 00:00 1649 Marime text
Mangalia-ClaudiuTusac.jpgPrefectul Claudiu Palaz contestă repunerea în funcţie a primarului Mangaliei, Claudiu Tusac, şi susţine că deţine documente care ar putea să-l încrimineze pe edil

Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a atacat cu recurs decizia instanţei de a-l repune pe primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, în funcţie. „Recursul a fost depus imediat. E normal să critic decizia. Nu mi se pare corect ca atâta timp cât furi să te întorci înapoi tot acolo de unde ai furat", a declarat prefectul. În urma controlului desfăşurat de Prefectură la nivelul Primăriei Mangalia au fost găsite anumite documente care, potrivit prefectului, demonstrează că Tusac a furat. „Cât timp nu a fost acolo, am reuşit să facem control aşa cum trebuie şi să găsim documente care cred că nu pot să-l lase să doarmă liniştit pe Tusac. Documentele au fost înaintate către instituţiile statului", a declarat reprezentantului Guvernului în teritoriu. Palaz a dezvăluit şi despre ce este vorba şi unde a greşit, în opinia sa, Tusac.

mangalia-AdrianNikitasSimion001.jpgPotrivit prefectului, Simion Nikitas, acţionarul majoritar al SC Callatis Therm, a fost tolerat de primarul Claudiu Tusac. De altfel, Palaz susţine că vara trecută, când în mandat era Tusac, Nikitas a primit 20.000.000 de lei, bani care nu au fost investiţi, aşa cum ar fi trebuit, în combustibil, ci au fost folosiţi pentru achitarea acţiunilor cumpărate de reprezentanţii actuali ai Callatis Therm. „Aceşti bani trebuiau urmăriţi. Tusac trebuia să se asigure că ei se duc pentru combustibil, nicidecum pentru ca aceştia să-şi plătească acţiunile pe care le-au cumpărat de la diverse societăţi comerciale. Deci ei au luat aceste pachete majoritare de la cei care au dorit să le vândă şi care erau acţionari şi nu au avut niciun leu ca să achite aceste acţiuni. Tusac le dădea banii şi ei, în loc să cumpere combustibil, îi luau şi-şi plăteau acţiunile lor, pentru că nu aveau bani. Ei au venit cu mâinile în buzunar în afacerea aceasta", a explicat prefectul. Claudiu Palaz este sigur că instituţiile abilitate îi vor da câştig de cauză. „Să fim serioşi, a furat de a rupt Tusac în Primărie şi evoluţia anchetelor de la instituţiile statului îşi vor spune cuvântul şi că prefectul a avut dreptate", susţine Palaz. Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, reîntors recent în funcţie, a refuzat să comenteze acuzele care i se aduc de către prefectul Constanţei. „Nu ştiu cine este prefectul Constanţei, nu ştiu cine este acest Nikitas. Eu am venit în Primărie să fac treabă, pentru două-trei luni de zile cât a mai rămas până la data alegerilor. Dacă vrem cancanuri, n-avem decât să ascultăm ce zice domnul prefect", a precizat Claudiu Tusac.

Numirea noului viceprimar al Mangaliei, sub semnul întrebării

Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a declarat ieri că nu i s-a comunicat procesul verbal de şedinţă a Consiliului Local şi nu are nicio dovadă că au fost convocaţi în şedinţă consilierii locali pentru numirea lui Lucian Vişa în funcţia de viceprimar al Mangaliei. Totodată, se pare că primarul Claudiu Tusac l-ar fi rugat pe prefect să respecte noua hotărâre de CL privind numirea lui Vişa în funcţia de viceprimar. „Să vedem cum a fost aprobată numirea. Eu nu merg după rugăminţi, că nu sunt preot. Eu nu funcţionez pe principii de rugăminţi. Spune la lege că trebuie să atac hotărârea de Consiliu Local, o voi ataca fără să clipesc", a precizat Claudiu Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii