Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz - Am aprobat despăgubiri fără să ţinem cont de culoarea politică a şefilor autorităţilor locale

ro

28 Feb, 2012 00:00 2207 Marime text
fondfunciar-claudiupalaz.jpgComisia Judeţeană de Fond Funciar a aprobat ieri noi despăgubiri proprietarilor de terenuri din 28 de localităţi

O nouă şedinţă de fond funciar a fost organizată ieri la Prefectura Constanţa. Au fost aprobate despăgubiri pentru proprietarii de terenuri din următoarele 28 de localităţi: Adamclisi, 23 August, Băneasa, Cerchezu, Chirnogeni, Cobadin, Cogealac, Comana, Constanţa, Corbu, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Grădina, Independenţa, Ion Corvin, Lipniţa, Mereni, Năvodari, Negru Vodă, Ostrov, Peştera, Poarta Albă, Siliştea, Techirghiol, Topraisar, Tortoman şi Valu lui Traian. De la şedinţă a lipsit reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir.

fondfunciar-sedintadefondfunciar.jpg„Pe cei de la CJC nu-i interesează de cetăţeni. După cum vedeţi, ei nu au trimis reprezentant în comisia judeţeană de fond funciar. În rest, aşa cum v-am promis, organizăm săptămânal şedinţele de fond funciar. Am reuşit într-un timp foarte scurt să rezolvăm foarte multe dosare. Şi cel mai important, am aprobat despăgubiri fără să ţinem cont de culoarea politică a şefilor autorităţilor locale", a declarat prefectul Constanţei, Claudiu Palaz. Următoarea şedinţă de fond funciar este programată să se desfăşoare luni, 5 martie. Cazul de la Lipniţa, care durează de câţiva ani de zile, privind despăgubirea lui Gheorghe Tiţa, a fost şi el rezolvat în şedinţa de ieri. În urma admiterii dosarului, Tiţa a intrat în posesia a 7.200 de metri pătraţi de teren. De asemenea, primăriile Hârşova, Gârliciu şi Ciobanu urmează să primească terenuri pentru despăgubirea în natură a altor proprietari. Este vorba de o suprafaţă de aproximativ 5.000 de hectare care trebuie să intre în posesia autorităţilor locale şi de aici să ajungă la cetăţeni. „Am făcut memoriu către ADS pentru a justifica faptul că poate fi exceptată această retrocedare de la organizare de amenajări hidrologice", a precizat prefectul Constanţei, Claudiu Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că respectivele terenuri au fost blocate în urmă cu 4-5 ani. „Să nu uităm că în urmă cu patru-cinci ani au fost blocate aceste orezării, când erau alţii pe aici, şi tot pentru nişte şmecheri au fost blocate suprafeţele acelea. Eu am fost cel care a ţipat că şmecherii aceştia nu mai trebuie să le ţină în proprietate", a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii