Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienţii spun adio reşourilor Sistemul de încălzire al Spitalului Orăşenesc Hârşova va fi reabilitat

ro

17 Oct, 2012 02:51 2445 Marime text
Harsova_Tudor_Nadrag.jpgPrimarul din Hârşova, Tudor Nădrag, a anunţat că în urmă cu trei săptămâni au început lucrările la sistemul de încălzire de la spitalul orăşenesc.

Şeful autorităţii locale preconizează că în maxim trei săptămâni lucrările vor fi finalizate. „Iarna trecută am avut probleme cu sistemul de încălzire. Era necesară reabilitarea lui ţinând cont că acest spital deserveşte oraşul Hârşova şi alte nouă comune învecinate, dar şi sate din Balta Brăilei. De când a fost desfiinţat Spitalul Orăşenesc Ţăndărei şi localnicii din zona limitrofă a judeţului Ialomiţa vin la spitalul din Hârşova", a precizat primarul Tudor Nădrag. Şeful autorităţii locale a mărturisit că trebuia neapărat reabilitat sistemul de încălzire întrucât instalaţia şi centrala erau vechi, conductele fiind găurite. Din această cauză cele zece panouri solare montate pe spital şi care produc 3.000 de litri de apă la 72 de grade nu puteau fi folosite, preluarea agentului termic neputând fi făcută pentru că ţevile erau ciuruite. Să nu uităm că în iarna trecută, bolnavii au apelat la reşouri electrice pentru a-şi asigura confortul termic.

Blocul din strada Plantelor ar putea fi consolidat până-n vară

În ceea ce priveşte consolidarea la risc seismic a blocului cu 60 de apartamente de tip P+4, din strada Plantelor, cartierul Soveja. lucrările au fost realizate în proporţie de 50%. Primarul Tudor Nădrag speră ca lucrarea să fie finalizată în vara anului viitor. Amintim că reabilitarea blocului a fost inclusă în programul de acţiune al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi beneficiază de o finanţare în valoare de aproximativ 2.500.000 de lei. Şeful autorităţii locale a explicat că alte 11 blocuri cu bulină roşie din Hârşova au fost propuse pentru consolidare însă dat fiind că bugetul naţional este sărac acestea nu au fost prinse în programul MDTR.

Va fi iniţiat un program pentru încălzirea şcolilor

În perioada imediat următoare primarul Tudor Nădrag va pune la punct un program pentru încălzirea unităţilor de învăţământ. Şeful autorităţii locale este conştient că banii alocaţi şcolilor pentru combustibil de Ministerul Educaţiei nu vor fi suficienţi, de aceea primăria va contribui şi ea cu fonduri astfel încât elevii şi profesorii să nu tremure de frig în clase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii