Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordonanţa 77 face victime Examen în Prefectura Constanţa. Cine pleacă şi cine rămâne

ro

28 Aug, 2013 00:00 2193 Marime text
Aşa cum anunţam la finalul lunii trecute, în Prefectura Constanţa are loc, astăzi, examenul în urma căruia se va decide cine anume pleacă şi cine rămâne în instituţie. Amintim că Guvernul Ponta solicită instituţiilor publice, prin Ordonanţa 77/2013, desfiinţarea posturilor vacante şi reducerea posturilor ocupate cu 4%. Printre instituţiile afectate de prevederile acestei ordonanţe figurează şi Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa.
 
Zi grea pentru unii dintre angajaţii Prefecturii Constanţa. Ei trebuie să susţină astăzi o testare profesională în urma căreia vor afla dacă pleacă sau dacă rămân în instituţie. Examinarea este organizată în baza prevederilor Ordonanţei 77/2013.
„Trebuie să fie eliberate patru posturi. Ceea ce este foarte neplăcut, pentru că suntem o instituţie cu foarte multe probleme”, declara, la finalul lunii iulie, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola. Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa menţiona totodată că nu există angajaţi plecaţi în concediu şi, deci, nu ar exista niciun impediment în desfăşurarea examenului.

Reamintim că cele patru compartimente ale Prefecturii Constanţa din care trebuiau să „zboare” oameni erau: Fond Funciar, Afaceri Europene şi Cooperare Internaţională, Petiţii, scrisori şi relaţii publice şi Contabilitate, resurse umane şi administrative. Atragem din nou atenţia asupra faptului că Instituţia Prefectului a considerat oportun ca printre departamentele vizate de Ordonanţa 77 să se numere şi Fondul Funciar şi Afacerile Europene şi Cooperarea Internaţională, două departamente extrem de importante în economia instituţiei.
 
Din patru compartimente a rămas unul
 
Interesant este însă că prefectul Eugen Bola a declarat, ieri, că testarea de astăzi va viza nu patru compartimente, aşa cum a fost iniţial anunţat, ci doar unul. Şi asta pentru că, potrivit explicaţiilor lui Bola, ceilalţi funcţionari vizaţi care ar fi trebuit să dea examen au refuzat să semneze notificările privind reorganizarea instituţiei. „Se dă examen doar pentru un departament din cele patru. Funcţionarii au refuzat să semneze notificarea privind examenul, ceea ce înseamnă că, la expirarea preavizului, ei pleacă din Prefectura Constanţa. Şi-au găsit alte locuri de muncă. Astăzi vor susţine examen doar două persoane, din cadrul aceluiaşi departament”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa. Conform spuselor lui Eugen Bola, este vorba despre departamentul Afaceri Europene şi Cooperare Internaţională.

La sfârşitul lunii iulie, o parte dintre angajaţii Prefecturii Constanţa au primit o notificare prin care li se cerea ca, în termen de 24 de ore, să-şi exprime acordul sau, după caz, dezacordul faţă de reorganizarea instituţiei, în conformitate cu Ordonanţa 77. „Menţionăm că în situaţia dezacordului, instituţia, în conformitate cu prevederile art. 99, alin. (1), lit. b) şi alin. (3) din actul normativ mai sus menţionat, va proceda la eliberarea din funcţia publică cu un preaviz de 30 de zile calendaristice”, se preciza în documentul cu pricina. Tot atunci, aceşti angajaţi primiseră, de asemenea, un acord prin care luau „act de modificările structurii organizatorice a instituţiei, ca urmare a reorganizării aprobate prin Ordinul Prefectului nr. 296/2013”. Reamintim totodată că cel care a trimis Ministerului Afacerilor Interne propunerea pentru noua organigramă a instituţiei este prefectul Eugen Bola.
 
Comisia de examinare, stabilită prin ordin al prefectului
 
Prefectul judeţului Constanţa susţine că rezultatele acestei examinări trebuie anunţate şi afişate în termen de 24 de ore de la derularea sa. Eugen Bola a declarat însă că nu este exclusă depunerea unor contestaţii. Chiar şi aşa, spune prefectul, în maximum trei zile se va şti cine anume rămâne şi cine pleacă din instituţie.
Comisia de examinare a funcţionarilor a fost stabilită prin ordin al prefectului. Dacă vor exista contestaţii, va fi stabilită şi o comisie de soluţionare a contestaţiilor, tot prin ordin al prefectului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii