Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul se dezmorţeşte Primăvara, întâmpinată cu flori şi spectacole la Medgidia

ro

21 Mar, 2014 00:00 2768 Marime text
Florile şi arbuştii, care au început să fie plantaţi în Medgidia, au schimbat deja faţa urbei. Nu doar că acţiunea curăţeniei de primăvară continuă, dar chiar ia amploare. Pe lângă lucrările de salubrizare, igienizare şi amenajare a spaţiilor verzi din tot oraşul, operatorul serviciilor de salubritate din municipiu a început să monteze 300 de coşuri de gunoi, în locul celor care au fost vandalizate şi furate. Concomitent, se desfăşoară şi lucrări de plantare a materialului floricol. Aproximativ 14.000 de fire de flori de primăvară, precum panseluţe, năsturaşi şi primule, vor înveseli suprafeţele din parcuri şi alei. Mai mult, gardul viu va fi resădit acolo unde este nevoie, cu arbuşti precum forstythia, hibiscus şi spiraea. Iar pentru ca frumuseţea primăverii să nu fie stricată de răuvoitori, Primăria municipiului Medgidia face un apel către toţi cetăţenii să păstreze curăţenia în spaţiile publice şi să nu deterioreze mobilierul stradal şi noile coşuri de gunoi. Cei care întreprind astfel de acţiuni care contravin bunului-simţ vor ajunge în vizorul autorităţilor locale, întrucât oraşul este împânzit cu camere video de supraveghere.

Şi pentru că tot a venit primăvara, iar vremea de afară ne dă toate motivele să ieşim din case, Primăria Medgidia şi Clubul elevilor Medgidia îi aşteaptă astăzi pe cei mici, alături de părinţi şi bunici, la spectacolul de teatru „Nuieluşa fermecată” - adaptare după un basm de Călin Gruia. Adaptarea scenariul şi regia sunt semnate de Aurica Enea şi interpretează elevii: Maria Untaru, Anastasia Ţuţuianu, Bianca Micu, Crina Tanasă, Narcis şi Denis Preda, Vlad Popa, Daria şi Mălina Traicu. Spectacolul micuţilor are loc la Casa de Cultură „Ioan N. Roman”, începând cu ora 11.00.

Şi tot aici, iubitorii de frumos sunt aşteptaţi duminică, tot cu începere de la ora 11.00, la spectacolul „Primăvara în acorduri de pian şi paşi de dans”, un recital al claselor de pian şi balet conduse de profesoarele Angela Bejenaru şi Mariana Baran din cadrul Centrului Cultural Judeţean „Theodor T. Burada”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii