Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Murfatlar trece într-o nouă etapă a modernizării. Se actualizează PUG-ul

ro

30 Jun, 2016 00:00 5432 Marime text
 

Oraşul Murfatlar trece, în ultimii ani, printr-o adevărată „schimbare la faţă“. Proiectele începute de primarul Valentin Saghiu şi-au făcut simţite efectele, astfel că oamenii l-au învestit pe acesta cu încă un mandat la cârma administraţiei publice locale.
 
Una dintre principalele sale preocupări a fost dintotdeauna infrastructura localităţii. În momentul de faţă, se află în derulare proiectul de reabilitare şi modernizare a 13 străzi din satul Siminoc: Fântâniţei, Cultelor, Horei, Amurgului, Mărului, Unirii, Culturii, Cumpenei, Prunului, Răsăritului, Socului, Secerişului şi Izvor. Un alt proiect care se află în curs de desfăşurare este cel privind reabilitarea şi modernizarea a 26 de străzi din Murfatlar: Pescăruşului, Ciocârliei, Speranţei, Bradului, Caişilor, Vişinului, Matei Corvin, Vasile Pârvan, intrarea Fântâniţei, Serpelea, Plopilor, Frasinului, Măceşului, Nicolae Labiş, Matei Basarab, Marin Preda, Avram Iancu, Amurgului, aleea Deversorului, aleea Nufărului, aleea Macului, Nicolae Iorga, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Portului şi Minerului. Tot la această categorie intră şi refacerea drumului comunal de legătură dintre Murfatlar şi Siminoc.


 
Şi pentru că tot are Murfatlarul străzi noi, autorităţile vor modifica şi Planul Urbanistic General (PUG), pentru care aşteaptă propuneri de la locuitori. În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului nr. 2710/30.12.2010 pentru aprobarea „Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism”, ale Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, cu modificările şi completările ulterioare, ale HCL nr. 107/27.11.2012 privind aprobarea Regulamentului de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajare a teritoriului, Primăria Murfatlar anunţă deschiderea etapei nr. 3 - implicarea şi consultarea publicului în etapa elaborării propunerilor PUG şi RL0 aferente documentaţiei de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic General (PUG) şi RLU, oraş Murfatlar, judeţul Constanţa“.


 
Un alt proiect important pentru primarul oraşului Murfatlar îl reprezintă construirea de blocuri ANL pentru tineri. După ce, în primul său mandat, primarul a dat startul construcţiei unui nou bloc ANL (au fost aprobate doar patru astfel de proiecte în toată România, iar unul dintre ele este la noi în oraş), acum, ambiţia edilului-şef este să reuşească să convingă autorităţile centrale că Murfatlarul mai are nevoie de cel puţin o astfel de investiţie.
 
Copiii sunt însă, de departe, cei mai importanţi pentru tânărul primar. Supranumit „primarul copiilor“, acesta face tot posibilul pentru ca cei mici să aibă confortul necesar. Astfel, luna trecută a început reabilitarea locurilor de joacă din localitate. La propunerea primarului, s-a modificat lista de investiţii, pentru achiziţionarea unui complex de joacă pentru copii, a unui tobogan spirală, de trei metri, a unuia drept, de 2,5 metri, cu turn şi hintă, şi a unuia tot drept, dar de 3,5 m, cu turn şi hintă. Suma totală alocată pentru investiţie, dar şi pentru reabilitarea locurilor de joacă a fost de aproape 50.000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii