Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observaţiile au fost trimise Ministerului Culturii Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa propune modificări ale PUZ-ului staţiunii Mamaia

ro

13 Mar, 2013 00:00 4984 Marime text
Planul de Urbanism Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia revine pe agenda publică, după ce, pe site-ul Primăriei Constanţa a fost postat, la începutul acestui an, un memoriu general referitor la reactualizarea PUZ-ului - modificare HCLM nr. 285 din 18 mai 2007. Aşa cum am menţionat în ediţia de ieri, Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Teritorială Dobrogea va solicita administraţiei publice locale, pentru studiere, documentaţia privind  acest plan de urbanism zonal.

Interesant, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa a avut o serie de obiecţii pe marginea PUZ-ului staţiunii Mamaia. Potrivit explicaţiilor lui Actuan Murat, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, „în şedinţa Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice numărul 3 din ianuarie s-au făcut mai multe propuneri pentru modificări şi completări pe marginea PUZ-ului, propuneri care s-au trimis, spre avizare, la Ministerul Culturii”. „PUZ-ul este, deci, în traseul de avizare.

Aşteptăm răspuns de la Comisia Naţională a Monumentelor”, a afirmat Murat. Consilierul nu a exemplificat însă care sunt aceste propuneri de modificări şi completări, declarând că „sunt probleme discutate în cadrul Comisiei Zonale”.
Rămâne de văzut dacă arhitecţii constănţeni membri ai Ordinului vor avea obiecţii la acest nou PUZ şi, mai ales, dacă administraţia Mazăre va ţine cont de acestea. Amintim că OAR este o organizaţie profesională, instituţie de interes public, dar care nu are puterea de a stopa un PUZ, chiar dacă nu agreează documentul. Tot ce poate face OAR în cazul în care nu este de acord cu prevederile unui plan zonal sau general este să sesizeze avizatorii, adică acele instituţii care dau avizele, precum Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării şi altele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 20 Mar, 2013 15:05 Lasati plaja libera , darimati toate cladirile de pe plaja. Scoicile care sint pe plaja sa fie luate si farmitate, mruntite pina se face praf, asa am vazut pe o plaja in America, dupa care sunt amestecate cu nisipul de pe plaja. M Nu suntem singura tara care avem probleme cu scoicile, nu uitati nisipul are componente si din cochiliile de scoici. Este foarte ieftin sa faci o moara ca sa zic asa de macinat scioicile asa aveau in Miami.
  • ciolacu george 13 Mar, 2013 21:17 Sincer.. ma uit ce tzigania draq se face la iesire din Mamaia( SUMERLAND ).... deja sunt cartiere de blocuri ... din statiune a ajuns cartier ... macar daca era ceva de lux ... dar este o boschetarie ! un focar de infectii !!!!
  • ion 13 Mar, 2013 08:43 tovarasi.. eu propun sa desfiintam plaja si sa construim niste cartiere de blocuri cu 30 de etaje pentru toti smekerii din tzara care nu au ajuns in copilarie sa vada marea ca mama si tata nu aveau bani si acu sunt atat de frustrati incat sunt in stare sa doarma acolo
  • turist 13 Mar, 2013 00:02 ma uit,ingrijorat,ce suprafata de nisip a disparut din plaja Mamaia!si nimeni nu face nimic!?