Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O sută de amendamente, 21 propuneri legislative, doua interpelări Deputatul Mihai Tararache - „Experienţa din primul an de mandat o voi pune şi mai mult în valoare în 2014” (document)

ro

20 Dec, 2013 00:00 1716 Marime text
A trecut un an de la momentul în care deputatul Mihai Tararache a depus jurământul de credinţă de la tribuna Parlamentului României.
 
„Când am jurat cu mâna pe Constituţie şi Biblie, am jurat în faţa cetăţenilor acestei ţări, cei care mi-au oferit puterea lor pentru a le apăra interesele, cei care mi-au oferit onoarea de a mă afla în slujba lor şi datoria de a mă bate pentru ca ei să aibă o viaţă mai bună. Am jurat să lupt cu toate puterile pentru un viitor mai bun pentru fiecare dintre ei”, a declarat deputatul. Anul acesta, deputatul Tararache a depus amendamente la legea bugetului, prin care a solicitat fonduri pentru proiectele Constanţei. „Legea bugetului, dezbătută în termenii majorităţii USL, a fost prilej de dispute şi de negocieri aprinse, dar am insistat ca pentru judeţul Constanţa să fie alocaţi mai mulţi bani”, a mai spus Mihai Tararache. Acesta a depuse peste 100 de amendamente care vizau investiţii în reţeaua de apă la nivelul judeţului Constanţa, canalizare, sprijinirea construcţiei Spitalului din Năvodari, asfaltare, reparaţia unor şcoli, grădiniţe din Năvodari, Corbu, Săcele, Istria, Lumina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu.

După primul an de mandat a bifat 21 propuneri legislative, două interpelări adresate Guvernului, una pe pe subiectul mega-escrocheriei Bechtel, cealaltă privind limitarea dreptului cetăţenilor străini de a cumpăra terenuri agricole, o moţiune privind eşecul aderării României la spaţiul Schengen, declaraţii politice, precum şi mai multe luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor. „Una din propunerile legislative se referă la introducerea prezenţei obligatorii a psihologilor în şcoli. Dintre propunerile legislative, la care sunt iniţiator şi co-iniţiator, amintesc propunerea de eliminare a taxei radio-tv, propunerea pentru modificarea legii educaţiei naţionale, privind programul Şcoala după Şcoală, proiectul pentru modificarea legii privind alocaţia de stat pentru copii, mărirea alocaţiei de la 42 la 200 de lei, sprijin pentru tinerele familii”, mai spune deputatul Tararache în bilanţul său de activitate pe anul 2013. „Chiar dacă nu au fost atâtea izbânzi pe cât mi-aş fi dorit, am continuat şi voi continua să-mi fac datoria de deputat, iar experienţa pe care am dobândit-o în acest prim an de mandat o voi pune şi mai mult în valoare în 2014”, a conchis deputatul Mihai Tararache.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii